'DRSKE DJEVOJKE'

Zastupnik Suverenista bijesan je zbog crtića na HRT-u: ‘To je propaganda koju svi mi financiramo…’

Foto: HRT video screenshot

Objavu je naslovio ‘Propaganda koju svi financiramo – rodna ideologija’ te poručio kako lik Christine Jorgensen iz crtića Drske djevojke predstavlja primjer propagiranja transrodne ideologije

Saborski zastupnik Hrvatskih suverenista Marko Milanović Litre kritizirao je nacionalnu televiziju zbog jedne epizode crtića koja je emitirana na trećem programu HRT-a. Objavu je naslovio “Propaganda koju svi financiramo – rodna ideologija” te poručio kako lik Christine Jorgensen iz crtića Drske djevojke predstavlja primjer propagiranja transrodne ideologije.

“Nakon emitiranja televizijske epizode ‘Christine Jorgensen, nevoljko dama, 1926.-1989.’, animirane serije ‘Drske djevojke’ na našoj nacionalnoj televiziji imam potrebu reagirati. Prije svega, kao otac, primoran sam osuditi očito nepoštivanje stavova i uvjerenja velike većine naših građana, posebice onih koji se identificiraju kao religiozni i ne dijele promicane stavove koje smo imali priliku vidjeti na HRT 3 zadnjih nekoliko dana u više termina”, rekao je.

‘Neshvatljivo je da su se odlučili za emitiranje takvog sadržaja’

Rekao je kako je lik Christine upečatljiv primjer propagiranja transrodne ideologije, “ideologije koja je u oštroj suprotnosti s tradicionalnim vrijednostima i uvjerenjima koja su dugo definirala naš narod”.

“Neshvatljivo je da bi se nacionalna televizija odlučila za emitiranje takvog sadržaja, pogotovo kada ga financiraju upravo oni porezni obveznici čije vrijednosti ruše prikazivanjem ovakvih ‘crtića'”, napisao je.

“Posljednjih smo godina svjedoci alarmantnog porasta broja pojedinaca, osobito u Sjedinjenim Državama, koji su prošli kroz promjenu spola da bi kasnije požalili zbog svoje odluke – fenomen koji se obično naziva “detranzicija”. Ovaj rastući trend postavlja kritična pitanja o posljedicama promicanja odnosno nametanja transrodne ideologije, osobito kada je usmjerena na ranjivu mladež koja nije opremljena za donošenje životno važnih odluka. Čovjek se mora zapitati: Je li odgovorno podržavati i širiti takvu kontroverznu ideologiju bez pažljivog razmatranja dugoročnih posljedica za pojedince, obitelji i društvo u cjelini?

‘Neodgovorna odluka’

Kao narod, ne možemo zanemariti potencijalnu štetu koja bi mogla zadesiti one koji su pod utjecajem narativa rodne ideologije propagiranog u nekim emisijama poput spomenute. Moramo se uključiti u promišljen dijalog o implikacijama transrodne ideologije, uzimajući u obzir iskustva osoba koja su prošla “tranziciju” i koja su pretrpjela duboku patnju zbog toga. Čineći to, ponovno potvrđujemo našu predanost dobrobiti naših građana i našu kolektivnu odgovornost da zaštitimo ranjive među nama”, istaknuo je zastupnik.

Poručio je i kako osuđuje “neodgovornu odluku” nacionalne televizije da emitira seriju, jer, kako navodi, ne samo da zanemaruje volju većine, već i aktivno pridonosi “eroziji naših cijenjenih, povijesnih vrijednosti”.

“Ključno je da kao narod ostanemo budni u obrani svojih ideala i nepokolebljivi u zalaganju za očuvanje svetosti hrvatskih obitelji”, poručio je.

‘Jesmo li spremni riskirati dobrobit naših ljudi?’

Zastupnik je zatim pozvao HRT i “sve odgovorne strane” da razmotre moguće posljedice promicanja takve ideologije i poručio im da poštuju vrijednosti koje su “dugo temelj našeg naroda”.

“Pitanje koje si svi moramo postaviti je sljedeće: Jesmo li spremni riskirati dobrobit naših ljudi u ime ideologije koja izaziva podjele i kontroverze? Trebamo djelovati kako bi osigurali da odgovor bude odlučno NE”, napisao je.

“Vrijeme je da HRT pokaže veću odgovornost prema hrvatskom narodu odabirom programa koji će biti više usklađen s uvjerenjima i vrijednostima naših građana. Naša je zajednička odgovornost osigurati da se naša djeca odgajaju na snažnim temeljima ukorijenjenima u našim tradicionalnim načelima i da sadržaj predstavljen na našoj nacionalnoj televiziji odražava bit našeg društva.

Pozivam kolege da mi se pridruže u zahtjevima za odgovorniju i reprezentativniju nacionalnu radioteleviziju – onu koja poštuje vrijednosti i uvjerenja koja nas definiraju kao narod. Ostanimo ujedinjeni u našoj predanosti da zaštitimo interese naših ljudi, naših obitelji, naše budućnosti i naše djece, te obrani načela koja nas čine onim što jesmo”, zaključio je.

‘Zašto bi pretplatnici ovo financirali?’

Na Twitteru je na isti crtić reagirao i Stephen Nikola Bartulica koji je napisao kako već dulje vrijeme upozorava na “pokušaj indoktrinacije djece” te poručio kako je HRT očito “postala sredstvo u ovom pothvatu”.

“Zašto bi pretplatnici ovo financirali?”, upitao je Bartulica na Twitteru, prenosi Net.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari