OPREZ

Zbog povećane količine pesticida Ministarstvo poljoprivrede s tržišta povlači ovaj proizvod

Photo: Ilustracija/ Sanjin Strukic/PIXSELL

Proizvod nije u skladu s EU Uredbom o maksimalnim razinama ostataka pesticida u ili na hrani i hrani za životinje biljnog i životinjskog podrijetla.

Ministarstvo poljoprivrede izvijestilo je u petak o opozivu proizvoda FINN CRISP MULTIGRAIN 250g, roka trajanja 24.01.2021., zbog povećane količine pesticida etilen oksida u sjemenkama sezama, koje su u njegovu sadržaju.

Proizvođač proizvoda FINN CRISP MULTIGRAIN 250g je Lantmännen Cerealia Oy iz Finske, a na tržište Hrvatske ga stavlja zagrebačka tvrtka Salvia d.o.o., priopćilo je Ministarstvo poljoprivrede. Proizvod nije u skladu s EU Uredbom o maksimalnim razinama ostataka pesticida u ili na hrani i hrani za životinje biljnog i životinjskog podrijetla.

Detalji o opozivu dostupni su na web stranicama subjekta u poslovanju s hranom https://salvia.hr/hr/aktualno. Obavijest se odnosi isključivo na proizvod s gore navedenim podacima.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views