ŽELE KONTROLIRAN ULAZ MIGRANATA: Austrija na granici prema Sloveniji podiže ogradu

U Hrvatsku je od ponoći do 9 sati ušlo 2 829 migranata, a trenutno je u privremenom prihvatnom centru u Opatovcu 581 osoba. I dalje se očekuje veliki pritisak izbjegličkog vala iz Srbije, a od početka migracijske krize u Hrvatsku je ušlo 269 906 migranata.

Austrija podiže ogradu na granici prema Sloveniji, je izjavila je austirjska ministrica unutarnjih poslova Johanna Mikl-Leitner objasnivši da ogradu postavljaju kako bi osigurali organiziran i kontroliran ulazak u zemlju, ne kako bi zatvorili granicu. Prema njenim riječima, migranti su postali nestrpljivi i agresivni u želji da što prije prijeđu granicu.

Inače, kako je dogovoreno u Bruxellesu, vlakovi s izbjeglicama iz Hrvatske idu izravno u Sloveniji. Jučer su četiri vlaka puna migranata stigla do postaje u Dobovi, a posljednji je stigao jutros oko 7 sati. U Sloveniju je u pomoć poslano i 50 hrvatskih policajaca.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari