UZRUJAN I SUMNJIČAV

Zelenski opsovao Putina: ‘Nismo spremni prepustiti svoju slobodu je*enom teroristu’

Foto: Twitter

Kaže da rat uzima najveće heroje, najbolje ljude, žene i djecu. Osvrnuo se i na Donalda Trumpa

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski u jučerašnjem je intervjuu američkog kanala NBC News oštro opsovao ruskog predsjednika Vladimira Putina.

“Nismo spremni prepustiti svoju slobodu je*enom teroristu Putinu. Zato se borimo”, rekao je Zelenski.

Kaže da, uz veliku snagu, nisu spremni dugo ratovati.

“Imam veliku moć, ali čak i da se osjećamo snažno, ne znači da se želimo boriti cijeli život jer je cijena tako visoka. Rat nam odnosi najbolje… Najbolje heroje, nabolje muškarce, žene i djecu”, istaknuo je.

Predsjednik se žali i na situaciju koja se odnosi na obranu.

“Nije tajna da na prvoj liniji nemamo protuzračnu obranu. Zato Rusija kontrolira nebo. Ako oni kontroliraju cijelo nebo, ne možemo brzo naprjied sve do trenutka kada dobijemo zračnu obranu”, objasnio je Zelenski.

Opisao je i kakva je komunikacija s Rusijom.

“Za danas nemam nikakve odnose s Rusima i oni znaju moj stav. Moraju otići s našeg teritorija, tek nakon toga svijet može uključiti diplomaciju.”

Nakon što je bivši američki predsjednik Donald Trump izjavio da bi, kada bi opet postao predsjednik, u 24 sata mogao okončati rat, Zelenski ga je pozvao da dođe u Ukrajinu.

“Dobrodošao je”, rekao je Zelenski. Spomenuo je i posjet Ukrajini aktualnog američkog predsjednika, Joea Bidena, i rekao “neke detalje možete razumjeti samo dok ste ovdje”.

Kaže, skeptičan je i po pitanju Trumpa jer nije siguran da će Trump podržati Ukrajinu ako opet dođe na vlast.

“Vrlo je važno ne izgubiti volju, ne izgubiti ovu jaku poziciju i ne izgubiti svoju demokraciju. Željeli smo vašu podršku”, zaključio je Zelenski, piše Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari