PREGLEDAO GA LIJEČNIK

Zelenskij imao prometnu nesreću, netko se zabio u njegov auto: Društvenim mrežama kruže snimke

Twitter

Liječnici koji su bili u pratnji šefa države pružili su hitnu pomoć vozaču automobila koji je prevezen u bolnicu. Liječnici su pregledali i predsjednika, koji nije zadobio ozbiljnije ozljede

Automobil s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim sudario se s drugim vozilom nakon posjeta bojištu, ali on nije ozbiljno ozlijeđen, rekao je njegov glasnogovornik.

Zelenskij se vraćao u Kijev iz regije Harkiv, gdje je posjetio trupe u ponovno osvojenom gradu Izjumu. Putničko vozilo sudarilo se s predsjedničkom povorkom automobila u glavnom gradu Ukrajine, rekao je njegov glasnogovornik Sergii Nikiforov. Liječnici koji su bili u pratnji šefa države pružili su hitnu pomoć vozaču automobila koji je prevezen u bolnicu.

Liječnici su pregledali i predsjednika, koji nije zadobio ozbiljnije ozljede, napisao je Nikiforov.

Nije precizirao kakve je ozljede Zelenskij zadobio. Glasnogovornik je dodao da se okolnosti nesreće istražuju.

Društvenim mrežama kruže snimke s navodnog mjesta nesreće.

Zelenskij: ‘Okupatori su škole pretvorili u deponije, a crkve u zahode ‘

Zelenskij se sinoć obratio javnosti nakon nesreće.

“Ruska vojska je u Harkivskoj regiji više od pet mjeseci. I za to vrijeme okupatori nisu ni pokušali ništa učiniti za narod. Samo su rušili, samo oduzimali, samo odnosili. Iza sebe su ostavili porušena sela, a u nekima od njih nema ni jedne neoštećene kuće. Okupatori su škole pretvorili deponije, a crkve u zahode”, rekao je.

Također je kritizirao raketni napad na rijeku Krivi: “Vaši raketni napadi danas, ruski projektili ciljaju Krivi Rih, branu Karachunivske akumulacije, objekte koji nemaju nikakvu vojnu vrijednost, zapravo gađaju stotine tisuća običnih civila , još je jedan razlog zašto će Rusija izgubiti”, rekao je.

‘Putin se sprema ucijenjivati svijet’

Ukrajinski ministar vanjskih poslova Dmitro Kuleba rekao je da  Vladimir Putin laže kada govori da većina žitarica koje napuštaju Odesu ide u Europu, a ne u Aziju ili Afriku, prenosi europska Pravda. “Tumačenje ovih riječi može imati samo jedno značenje, (Putin) se sprema ucjenjivati svijet glađu i zahtijevati daljnje ustupke za sebe – oko studenoga, kada istječe važeći sporazum (koridor žita)”, rekao je Kuleba, piše Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari