JAVITE SE!

Želite li raditi kao popisivač stanovništva? Evo kako se prijaviti

Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL

Državni zavod za statistiku (DZS) uputio je javni poziv putem kojega traži kandidate zainteresirane za popisivače i kontrolore za provedbu popisa stanovništva.

Želite li biti popisivač ili kontrolor u drugoj fazi provedbe Popisa stanovništva? Državni zavod za statistiku (DZS) na svojim je službenim stranicama objavio javni poziv putem kojega traže zainteresirane za posao na popisu stanovništva koji će na terenu provoditi popisivači i kontrolori od 27. rujna do 17. listopada.

Popisivanje u navedenom razdoblju zahtijeva pun dnevni angažman popisivača i kontrolora (uključujući subote i nedjelje) te je nužan preduvjet da kandidat za popisivača ili kontrolora nema drugih poslovnih/školskih obveza, piše tportal.

Zainteresirani kandidati za sudjelovanje u Popisu trebaju na mrežnim stranicama popuniti prijavu za popisivača/kontrolora, odgovarajući na pitanja o osobnim podacima, iskustvu u poslovima anketiranja, informatičkoj pismenosti te na demografska pitanja, navodi se, između ostaloga, u javnom pozivu DZS-a. Dok će popisivači kroz osobne intervjue sa stanovništvom uz pomoć elektroničkih uređaja obavljati popis, kontrolori su zaduženi za nadzor rada određenog broja popisivača i daju im smjernice za rad tijekom trajanja popisa.

Bodovnu prednost će uz osnovne uvjete koje trebaju zadovoljiti imati kandidati s višom razinom obrazovanja, iskustvom rada na prijašnjim popisima, kao i nezaposleni i studenti, ali i oni koji imaju mogućnost korištenja vlastitog prijevoznog sredstva. Rok za podnošenje prijava jest od 23. lipnja do 15. srpnja 2021. Kandidat može samo jedanput popuniti prijavu, ističe se u javnom pozivu zainteresiranima. Prilikom prijave potrebno je priložiti obostrano skeniranu osobnu iskaznicu. Kojim uvjetima trebate udovoljiti i kako se prijaviti, možete pronaći OVDJE.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari