PREŠLA TRI GRANICE

ŽENA IZ BIH S POZITIVNIM PCR TESTOM DOŠLA SVE DO NJEMAČKE; Tužit će ju: ‘Dijagnoza je bila napisana na latinskom’

Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL/ Ilustracija

Žena iz BiH s pozitivnim nalazom na PCR test otputovala je u Njemačku, gdje su je otkrili i zaustavili na graničnom prijelazu, a autoprijevoznička tvrtka će protiv nje podići tužbu

Put šezdesetak osoba iz Bosne i Hercegovine u Njemačku završio je neslavno kada se na njemačkoj granici ispostavilo da je jedna putnica došla s pozitivnim PCR testom. Iz zeničke tvrtke “Kantić Touristik” za Jutarnji su potvrdili kako je njihovim autobusom prošloga vikenda u Njemačku otputovala i državljanka BiH koja je bila zaražena koronavirusom, a da su to otkrili tek njemački granični policajci.

Prešla tri granice s pozitivnim testom

“Test je bio preveden na njemački jezik, s tim da je dijagnoza bila napisana na latinskom jeziku. Vozači nisu znali da ta dijagnoza znači da je test pozitivan, pa su je pustili u autobus”, stoji u priopćenju tvrtke.

Slijede dvije tužbe

Iz tvrtke poručuju kako će tužiti ženu jer je svojim postupkom ugrozila zdravlje i život 60 putnika, dvojice vozača te njemačkih policajaca i carinika. Tužbu će podići i protiv zdravstvene ustanove koja je ženi dala pozitivni PCR test, ali nije nikome prijavila da je zaražena, što je po zakonu dužna učiniti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari