PREŠLA TRI GRANICE

ŽENA IZ BIH S POZITIVNIM PCR TESTOM DOŠLA SVE DO NJEMAČKE; Tužit će ju: ‘Dijagnoza je bila napisana na latinskom’

Idi na originalni članak
Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL/ Ilustracija

Žena iz BiH s pozitivnim nalazom na PCR test otputovala je u Njemačku, gdje su je otkrili i zaustavili na graničnom prijelazu, a autoprijevoznička tvrtka će protiv nje podići tužbu

Oglas

Put šezdesetak osoba iz Bosne i Hercegovine u Njemačku završio je neslavno kada se na njemačkoj granici ispostavilo da je jedna putnica došla s pozitivnim PCR testom. Iz zeničke tvrtke “Kantić Touristik” za Jutarnji su potvrdili kako je njihovim autobusom prošloga vikenda u Njemačku otputovala i državljanka BiH koja je bila zaražena koronavirusom, a da su to otkrili tek njemački granični policajci.

Prešla tri granice s pozitivnim testom

“Test je bio preveden na njemački jezik, s tim da je dijagnoza bila napisana na latinskom jeziku. Vozači nisu znali da ta dijagnoza znači da je test pozitivan, pa su je pustili u autobus”, stoji u priopćenju tvrtke.

Slijede dvije tužbe

Iz tvrtke poručuju kako će tužiti ženu jer je svojim postupkom ugrozila zdravlje i život 60 putnika, dvojice vozača te njemačkih policajaca i carinika. Tužbu će podići i protiv zdravstvene ustanove koja je ženi dala pozitivni PCR test, ali nije nikome prijavila da je zaražena, što je po zakonu dužna učiniti.

Exit mobile version