OBITELJI NA SUDU

Video | Žena sudski izbacila kćer i zeta iz obiteljske kuće. Odvjetnici: Takvih slučajeva je sve više!

Dok si pod mojim krovom ponašat ćeš se kako treba ili seli. Jedna je majka iz Selnika pokraj Ludbrega ovu je poznatu prijetnju svih roditelja provela u djelo. I to nakon što joj je zet koji je preko 30 godina stanovao u njezinoj kući, rekao marš vani.

Kći je pak na sudu tvrdila: mi smo u tu nekretninu ulagali i imamo na nju pravo. A majka – radila sam u Njemačkoj dva posla da bi sagradila kuću iz koje me sada, kada povremeno dođem, na ulicu tjera vlastito dijete, izvještava Ružica Đukić za RTL.

“Radi se o vlasničkoj tužbi, kod nje je bitno samo dokazati vlasništvo stvari, u ovom slučaju nekretnine i tko nekretninu drži u svojem posjedu. Ako ne drži vlasnik nego netko drugi, vlasnik ima pravo na povrat te stvari”, rekao je odvjetnik Ivan Fumić.

Koliko god se građani zgražali nad ovim, broj slučajeva u kojem se članovi obitelji sudski izbacuju na cestu je u porastu.

“Pa je, sve više i više. Zapravo su to ružni postupci u kojima vrlo često budu narušeni odnosi roditelja i djece ili braće i sestara gdje, ne znam, sin stjera oca na tavan ili otac iseljava sina ili svoju bivšu ženu iz stana. Ima svega i svačega, zaista”, kaže Fumić.

Da izbaci kći i zeta iz kuće ova se Podravka bori već gotovo tri godine.

“Presuda je nepravomoćna i mogu se žaliti”, objasnila je glasnogovornica Općinskog suda u Varaždinu, Snježana Lukač-Keretić.

Nagodba bi, kažu, stručnjaci bila najbolje rješenje i možda bi spasila ono puno vrjednije od kuće, izvještava Ružica Đukić za RTL.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari