ŽENSKA MREŽA HRABRE SESTRE

Galerija | Žene sjele pred povorku ‘Hoda za život’. Pogledajte kako ih interventna odnosi u kombije

Na natpisima im je pisalo ‘Žena je ženi hrabra sestra. Nedostupan pobačaj = smrt žena’. Odlučne su bile u svom naumu pa ih je policija privela i jednu po jednu stavljala u policijske kombije. U tom trenutku, sudionici ‘Hoda za život’ krenuli su pljeskati policajcima

Povorka sudionika u Hodu za život, obitelj i Hrvatsku krenula je od Hrvatskog narodnog kazališta, ali već je na Ilici došlo do zastoja. Na tračnice tramvaja sjele su žene iz Ženske mreže Hrabre sestre koje su već jučer najavile da će danas izaći na ulice.

Nosile su transparente podrške dostupnom pobačaju, a policija im je rekla da rade prekršaj i neka se maknu, u protivnom će nad njima će primijeniti sredstva prisile.

Na natpisima im je pisalo “Žena je ženi hrabra sestra. Nedostupan pobačaj = smrt žena”.

Odlučne su bile u svom naumu pa ih je policija privela i jednu po jednu stavljala u policijske kombije. U tom trenutku, sudionici ‘Hoda za život’ krenuli su pljeskati policajcima, piše RTL Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari