Znate li kako prepoznati lažne eure? Obratite pozornost na ove četiri stvari

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Ako primijetite kakve nepravilnosti, obratite se policiji ili najbližoj banci

Jeste li ikada razmišljali o tome koliko je lažnih novčanica prošlo kroz vaše ruke?

Policija redovito upozorava građane da pripaze na novčanice koje dobivaju te da novac ne mijenjaju na sumnjivim mjestima, nego da se drže ovlaštenih mjenjačnica.

Teško je sigurno znati, ali postoji nekoliko jednostavnih savjeta koji vam mogu koristiti ako ikad posumnjate da je novčanica eura lažna.

Okrenite novčanicu prema izvoru svjetlosti, ako je novčanica prava, lako ćete uočiti vodeni znak te zaštitnu nit. Ako toga nema, možete se slobodno obratiti policiji za pomoć.

Drugo je tekstura papira. Papir od kojeg je napravljena originalna novčanica eura je dosta čvršći i tvrđi od onog od kojeg se najčešće izrađuju falsifikati.

Također, obavezno provjerite ima li novčanica hologramski simbol.

I na kraju, obratite pozornost na nijansu boje, “lažnjaci” se po tome tome najjasnije razlikuju od pravih novčanica eura. Ako primijetite kakve nepravilnosti, obratite se policiji ili najbližoj banci koja će vas uputiti na sljedeći korak, piše Fenix magazin.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari