NIJE SVUGDJE ISTO

Znate li što znači ovaj znak? Na njega se posebno žale državljani Srbije, evo zašto!

Znak izričite naredbe naizmjenične zabrane parkiranja rijetko se koristi, a da stvar bude još bolja ima različito značenje u Hrvatskoj i u nekim drugim zemljama, što najviše na svojoj koži osjećaju Srbi

Prema hrvatskom Pravilniku o prometnim znakovima, signalizaciji i opremi na cestama prilično rijedak znak koji spada u skupinu znakova izričitih naredbi označava naizmjeničnu zabranu parkiranja – prekrižen I odnosno broj 1 pisan rimskim brojevima na plavoj podlozi označava zabranu parkiranja neparnim datumima, a a prekriženo II pak dio ceste na kojem se ne smije parkirati parnim datumima.

Mjeseci, a ne datumi

No, u Grčkoj je situacija nešto drugačija, što najviše pogađa susjede koji često tamo ljetuju. Brojni Srbi se žale na paprene kazne za nepropisno parkiranje, nekima je aute digao i pauk, a sve zbog toga što u toj turističkoj zemlji, tvrde u grupi Grčka Uživo, taj znak ima nešto drugačije značenje.

Prekrižena jedinica tamo označava zabranjeno parkiranje neparnim mjesecima, odnosno tijekom siječnja, ožujka, svibnja, srpnja, rujna i studenog, a prekriženo II u ostale mjesece, piše Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari