NUDE POSEBNE VIZE

ZOVU VAS! Ako već radite ‘od doma’, zašto ne bi na Barbadosu?! Imaju samo jedan uvjet

Foto: Pixabay

Službeno je predstavljen ‘pečat dobrodošlice’, posebna viza koja omogućuje posjetiteljima da do godinu dana borave na tom otoku

Barbados, karipska otočna država, pokrenula je velik turistički projekt namijenjen svima koji u doba pandemije koronavirusa rade od kuće. Službeno je predstavljen “pečat dobrodošlice”, posebna viza koja omogućuje posjetiteljima da do godinu dana borave na tom otoku olakšavajući im izolaciju, ali i podebljavajući svoj državni proračun.

S obzirom na to da velik broj ljudi u svijetu sada radi od kuće i ne može putovati na odmor zbog pandemije, premijerka Mia Amor Mottley pozvala ih je da svoj dom zamijene novim na Barbadosu. Jedini je uvjet da zarađuju najmanje 50.000 dolara godišnje i da imaju zdravstveno osiguranje.

Iz tamošnje turističke zajednice objašnjavaju da na Barbadosu postoji sva infrastruktura, prije svega izvrsne internetske veze, ali i fleksibilne lokacije za uredski prostor, koje omogućavaju nesmetan rad i obavljanje posla te izvrstan zdravstveni sustav.

Postupak je više nego jednostavan. Na internetskoj stranici ispuni se formular i priloži fotografija te preslik putovnice. Dolazi li tražitelj vize s osobama koje će uzdržavati, treba priložiti i dokaz o srodstvu, kao što je potvrda o braku ili rođenju djeteta. Cijena je individualne vize 2.000 dolara, dok obiteljski paket stoji 1.000 dolara više. Nositelji vize bit će izuzeti od plaćanja poreza.

Premijerka se pohvalila idiličnom klimom što i jest za ljubitelje toplog vremena. Prosječna temperatura iznosi 27 stupnjeva Celzijevih i uglavnom je sunčano. Ipak, tijekom kišne sezone od lipnja do studenoga redoviti su jaki, ali kratki pljuskovi, a nije neuobičajen ni uragan.

Svaki će se posjetitelj morati testirati na koronu, ali i provesti 14 dana u samoizolaciji, piše Večernji list. Otok ima 287.000 stanovnika, najskuplje kuće su, naravno, uz obalu, dok prosjek najamnine za smještaj površine 85 četvornih metara iznosi oko 1.300 tamošnjih dolara, odnosno oko 4.000 kuna.

Velik interes za preseljenje doma na Barbados odmah nakon objave programa pokazali su državljani SAD-a, Velike Britanije i Kanade.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari