ŽUPANIJSKI SDP: Iz 7. i 8. izborne jedinice kandidirano 29 članova, Komadinu ne zanima državna vlast

Na jučerašnjoj sjednici Županijskog odbora stranke za Hrvatski sabor kandidirano je 29 članova iz 7. i 8. izborne jedinice, potvrdio je predsjednik primorsko-goranskog SDP-a Zlatko Komadina.

Najviše kandidata, njih osam je iz Rijeke, sedam ih je iz Gorskog kotara, šest iz mjesta riječkog prstena, po tri s otoka i Liburnije te dva iz crikveničko-vinodolskog kraja, čime je postignuta subregionalna zastupljenost, kazao je.

Prvi čovjek županijskog SDP-a kazao je kako su ga odbili neki ljudi na koje je računao,, primjerice Erik Fabijanić, Loris Rak ili Ivo Dujmić. Kandidature su odbili i Ivica Lukanović, Viktor Peršić, a nakon dva mandata u Sabor više ne želi niti Romana Jerković.

Novinare je zanimalo je li i on bio predlagan za Hrvatski sabor, na što je Komadina odgovorio da je njegov interes i dalje samo županija, a ne državna vlast. Odbio je kandidaturu, a odbio bi je, rekao je, i da mu je Milanović osobno predloži.

– Ne, nije me zvao po tom pitanju, niti me je uopće zvao. Ja sam svim kolegama koji su me predlagali također zahvalio, iz poznatih razloga. Kandidatura je čast, ali nema nezamjenjivih – rekao je Komadina.

Napomenuo je da će kampanja u 8. izbornoj jedinici biti specifična, upravo zbog nekoliko stranaka lijevoga spektra uglavnom proizašlih iz SDP-a. Drži da njegova stranka u 8. izbornoj jedinici neće postići dobar izborni rezultat kao 2011.godine.

– U 8. jedinici imamo tri jake brigade i čak 6-7 samostalnih pukovnija – slikovito je komentirao okolnosti u 8. izbornoj jedinici koje su se u odnosu na 2011. znatno promijenile, dodavši da govoreći o jakim brigadama misli na SDP-u koaliciju, IDS-PGS i Josipovićevu listu na kojoj je Slavko Linić.

Komadina procjenjuje da će HDZ u 8. izbornoj jedinici dobiti više od dva mandata, baš kao i to da će nova vlada formirati postizborno. Ipak, nada se da će u postizbornom sastavljanju vlade njegovi biti bolji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari