NOVI DOKAZ

ZVUČI NEVJEROJATNO, ALI JE ISTINA: Na karti (ne)zaraženih dvije hrvatske regije najbolje u Europi!

Foto: Diplomatie.belgium.be

Istra ima najmanje slučajeva zaraze koronavirusom u Hrvatskoj. U zelenom području nalazi se još i Varaždinska županija

Istra je dobila još jednu potvrdu da je borba protiv koronavirusa u toj regiji najbolja u Hrvatskoj, ali i u Europi.

Kako prenosi Glas Istre, ministarstvo vanjskih poslova Kraljevine Belgije objavilo je kartu Europe koja je podijeljena u zelena, svijetlo i tamnonarnčasta te crvena područja.

Naime, od svih europskih regija, tek se njih 11 našlo u zelenoj boji. Radi se o jednoj švicarskoj regiji, dvije bugarske regije, četiri poljske, dvije talijanske regije i dvije hrvatske regije. U te dvije “zelene” regije u Hrvatskoj spadaju Istarska i Varaždinska županija.

U narančastoj boji nalazi se većina regija u Hrvatskoj, no tu su i crvene regije kao što su Karlovačka, Splitsko-dalmatinska, Požeško-slavonska i Ličko-senjska županija, piše Glas Istre. Što se tiče Belgije, tamo ne postoje ograničenja putovanja, nego se putovanje preporučuje ili pak ne preporučuje ovisno o boji regije.

Istra ima najmanje slučajeva zaraze koronavirusom u Hrvatskoj te je u zadnjih 14 dana bilježila tek šest novozaraženih na 100.000 stanovnika.
Net.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari