VIŠKOVO Prijem za učenike koji su na 1. Digitalnom učeničkom inkubatoru ostvarili izvrsne rezultate

VIŠKOVO Prijem za učenike koji su na 1. Digitalnom učeničkom inkubatoru ostvarili izvrsne rezultate

smart

Nakon edukacije o tome kako razvijati kreativne ideje i ostvariti poduzetničke projekte, učenici su uz podršku učitelja osmišljavali vlastite projekte i njihovu realizaciju.

Načelnica Općine Viškovo Sanja Udović primila je danas u Domu hrvatskih branitelja deveteročlani tim učenica i učenika osmih razreda Osnovne škole Sveti Matej koji su postigli izvrsne rezultate na prvom Digitalnom učeničkom inkubatoru – online sustavu za razvoj kreativnih i poduzetničkih potencijala učenika osnovnih i srednjih škola.

Pokretači prvoga digitalnoga učeničkog inkubatora u Hrvatskoj su Školska knjiga, Institut za inovacije te Znanstveni centar izvrsnosti za školsku efektivnost i menadžment.

UPRAVO SE ČITA

Tim pod vodstvom učiteljice hrvatskog jezika Jasmine Mamule koja je na prvom Digitalnom učeničkom inkubatoru proglašena najinovativnijim mentorom čine: Dora Bokulić, Leonarda Čošić, Leon Galović, Ante Kardum, Dora Kučan, Nika Petovar Beletić, Gabriel Pilčić, Karlo Pojer i Leonarda Puškarić.

Nakon edukacije o tome kako razvijati kreativne ideje i ostvariti poduzetničke projekte, učenici su uz podršku učitelja osmišljavali vlastite projekte i njihovu realizaciju. Nakon tromjesečnog rada, prijavili su tri projekta: SOVA (Sretno ozdravljenje uz veselu Azru), Marljive ruke za posebne ekotrenutke i Čuvajmo hrvatski!

“Rad u Digitalnom učeničkom inkubatoru zahtijevao je razradu početne ideje, ali mi smo odlučili otići i korak dalje te smo realizirali projekt Marljive ruke za posebne ekotrenutke. 14. lipnja ispred škole prodavali smo ekoproizvode (sadnice začinskog bilja, voćne salate, reciklirane predmete, zdrave keksiće i sl.). U projekt smo uključili učenike s teškoćama u učenju koji pohađaju poseban razredni odjel naše škole, a od zarađenih novaca kupili smo im mnoštvo društvenih igara i tako im pokazali da su jednako vrijedni i da nam je druženje s njima jako važno”, istaknula je učiteljica Jasmina Mamula govoreći o projektu Marljive ruke za ekoproizvode koji je osvojio 7. mjesto za najbolji projekt u osnovnim školama.

Projekt SOVA (Sretno ozdravljenje uz veselu Azru) koji je osvojio treće mjesto u kategoriji najboljih projekata pruža pomoć bolesnoj djeci u bolnicama, a u razradi ideje tim je surađivao s medicinskim osobljem Dječje bolnice Kantrida.

Sreću na današnjem prijemu nije skrivao ni ravnatelj škole Josip Crnić jer je za projekt Škola za inovacije Osnovna škola Sveti Matej osvojila drugo mjesto u kategoriji najinovativnijih hrvatskih škola.

“Činjenica da je na digitalnom učeničkom inkubatoru bilo prijavljeno više od 1900 učenika i učitelja, više od 160 škola te da je razvijeno više od 170 projekata još više govori o značaju vaših rezultata jer ste zaista imali snažnu konkurenciju. Ponosna sam na vas i na vašu mentoricu Jasminu Mamulu koja je osvojila prvo mjesto za najinovativnijeg mentora. Razvoj kreativnih i poduzetničkih potencijala učenika osnovnih i srednjih škola treba podupirati sustav osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovanja u cjelini jer ste upravo vi naša budućnost. Projekti koje ste prijavili govore da znate kako poboljšati društvo u kojem živimo. Ovi vaši rezultati pokazuju da se trud, upornost, usvajanje znanje i razvoj vještina itekako cijene. Sigurna sam da ste vrijedni, kreativni i inovativni bili i tijekom svog osnovnoškolskog obrazovanja”, istaknula je nakon uručenja prigodnih poklona općinska načelnica Sanja Udović i pozvala učenike da se najesen jave na redovni natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima kojim Općina Viškovo potiče izvrsnost viškovske mladosti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.

Komentari