ORIJENT 1919 POSTAO DRUGOLIGAŠ: Domaće utakmice možda će igrati na Rujevici?

Foto: Ilustracija

Orijent 1919 se nalazi na popisu 16 drugoligaša u sezoni 2018/19. Odluku Žalbenog vijeća mora potvrditi Izvršni odbor HNS-a na sjednici u srijedu

Orijent 1919 postao je drugoligaš! (OVDJE) Na Krimeji su primili naljepši dar za stogodišnjicu, rješenje Žalbene komisije za licenciranje HNS-a, koje je pozitivno odgovorilo na njihove nadopune zahtjeva.

Žalbeno tijelo za licenciranje HNS-a službeno je objavilo odluku prema kojoj je drugoligašku licenciju dobilo 19 klubova među kojima nema Zadra, donosi Sportcom.

Među 19 klubova nalaze se Varaždin, koji je izborio Prvu ligu, Trnje koje je 4. u Trećoj ligi – Zapad, te dva kluba, Međimurje i Lučko, od kojih će jedan klub ispasti iz Druge lige.

To znači da se Orijent 1919 nalazi među 16 drugoligaša u sezoni 2018/19 iako će utakmice prema aktualnoj odluci igrati na Rujevici!

Naime, Orijent 1919 je zadovoljio infrastrukturalne uvjete tako što je svojem zahtjevu priložio garancije grada Rijeke da će do početka nove sezone postaviti plastične stolice na stadion i urediti ulaze/izlaze za gostujuće navijače, te pritom prijavio zamjenski stadion, onaj  HNK Rijeke na Rujevici budući da je stadion na Kantridi licenciran za Treću, a ne za Drugu HNL, javlja NL.

Odluku Žalbenog vijeća mora potvrditi Izvršni odbor HNS-a na sjednici u srijedu, donosi Sportcom.

Evo popisa licenciranih klubova:

“Hvala svakom članu kluba, svakom navijaču, igraču i treneru, hvala našoj upravi. Bez obzira na ishod posljednja dva kola u kojima i dalje imamo šanse osvojiti drugo mjesto, svi zajedno učinili smo veliki korak ka stabilizaciji kluba i postavili dobre temelje za daljnji rad. U subotu, 25. svibnja imamo mnogo razloga za slavlje i zato, vidimo se na Krimeji! Samo ORIJENT!”, poručili su iz Kluba.

Inače, posljednji put drugoligaški nogomet u Rijeci se igrao 2005. godine kada je Orijent ispao u Treću ligu, a u Primorsko-goranskoj županiji 2014. godine kada je Pomorac odustao od natjecanja nakon 11 kola.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari