Ništa se ne može učiniti da se te napasti filtriraju iz kave jer one jednostavno ‘srastu’ sa zrncima, prenosi Net.hr
Ako kavu spravljate od industrijski mljevenih zrna, postoji velika šansa da konzumirate i ponekog mljevenog žohara, prenosi Mirror. Sveučilišni profesor biologije Douglas Emlen prvi je proveo istraživanje na ovu temu, kako piše Net.hr
Slična reakcija na žohare i na kavu
Na to ga je potaknula svojevremena tvrdnja njegova profesora, koji je pio isključivo kavu iz aparata u kafićima. Mljevena mu nije padala na pamet zbog, kako mu je rekao, opasnosti od žohara. Nakon godina predavanja entomologije te istraživanja insekata, profesor Emlen postao je alergičan na žohare, koje je često držao u rukama.
Više nije mogao dotaknuti žohara da ne dobije alergijsku reakciju. Slično mu se događalo i kada bi pio kavu od mljevenih zrna. Kada je proučio poveznicu, profesor je otkrio da se mljevena kava radi od golemih paketa koje nerijetko zaraze žohari, kako navodi Net.hr
Net.hr