Dvije provale u osobna vozila opomena su svima koji ostavljaju vrijedne predmete u automobilima

Dvije provale u osobna vozila opomena su svima koji ostavljaju vrijedne predmete u automobilima

Policija je tijekom proteklog vikenda zaprimila dvije dojave o provalama u osobna vozila na području Rijeke i Njivica na otoku Krku.

U Rijeci su nepoznati počinitelji iz Suzuki Vitare u vlasništvu 46-godišnjaka ukrali žensku torbicu s novčanikom, osobnim dokumentima, bankovnim karticama i ostale predmete.

U Njivacama su nepoznati počinitelji iz Opel Corse u vlasništvu mađarskog državljanina ukrali dvije putne torbe s osobnim predmetima, foto aparatima i mobitelima. Ukupna materijalna šteta procjenjuje se oko sedam tisuća kuna.

Policija upozorava građane da torbice, mobitele, putne torbe i druge predmete ne ostavljajte na vidljivom mjestu (sjedalima, policama vozila), jer su dobar su mamac i privlače poglede kradljivaca, a materijalna šteta kod provaljivanja u automobil može biti veća od vrijednosti ovih stvari.

Prtljagu treba stavljati u vozilo neposredno prije putovanja. Policija preporuča da se osobno vozilo zaključava i za kratkih odsustva vozača, primjerice za odlazak na kiosk, trgovinu, dječji vrtić, da vlasnici vozila prozorska stakla ne ostavljaju poluotvorenima, te da zatvaraju i zaključavaju poklopce spremnika za gorivo i prtljažnika.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari