DETALJI TEŠKE NESREĆE KOD KRALJEVICE Poginuo 25-godišnji motociklist iz Čavli, „seat“ mu oduzeo prednost prolaska

foto NL

Još jedan mladi život izgubljen je na za motocikliste kobnoj Jadranskoj magistrali. Jučer predvečer u sudaru s osobnim vozilom marke „seat“ stradao je 25-godišnji motociklist iz Čavli.

Do prometne nesreće je došlo na križanju Jadranske magistrale i odvojka za Oštro, jedva dvjestotinjak metara od benzinske crpke Petrola u smjeru Crikvenice.

Motociklist je upravljao (čini se neregistriranim) snažnim motociklom marke ”yamaha’ velike kubikaže u smjeru Crikvenice, a do nesreće je došlo, prema prvim izvješćima s terena, kada se sa sporedne ceste u promet na Jadransku magistralu  u smjeru Rijeke uključivao Kraljevičanin I. J., vozač „seat ibize“ riječkih registracijskih oznaka. Oduzeo je prednost motociklu (tek se utvrđuje njegova brzina) koji nije mogao izbjeći udarac u vozilo koje mu se iznenada našlo na putu, i došlo je do smrtonosnog sraza. Prema prvim izvješćima, teško ozlijeđeni motociklist preminuo je na mjestu nesreće – odletio je s motocikla dvadesetak metara dalje na asfalt, zaštitna kaciga je otpala, i došlo je, nažalost, do najgoreg ishoda.

Policija tek utvrđuje sve okolnosti nesreće kojoj je kumovalo, kao u mnogim sličnim slučajevima, mnogo nesretnih okolnosti – od ljudskog faktora (smanjene pažnje ili nepažnje vozača) do (vjerojatno) smanjene vidljivosti na cesti u „nezgodno“ doba dana (smjena dana i noći) do neprilagođene brzine vozila uvjetima na cesti. Ne treba zanemariti niti prometnu signalizaciju i uvjete na cesti koja je godinama na nekim dionicama jednostavno jedna velika „crna točka“ – pogotovo za motocikliste. O tome svjedoči broj stradanja na Jadranskoj magistrali.

Prema očevicima nesreće koji su se zaustavili provjeriti mogu li kako pomoći unesrećenima, sredovječni vozač “seata” I. J.  bio je u stanju šoka nakon nesreće, jedva je stajao na nogama, i neprestano izražavao žaljenje i tugu što je došlo do nesreće. Prema izvjestiteljima NL-a, čekajući na uključenje na glavnu prometnicu sa sporedne ceste, stao je na znak “stop” i vidio motocikl koji se približavao, ali ga je “zbunilo to što je motociklist davao svijetleće signale da skreće udesno”, pa je pomislio da motociklist skreće na benzinsk postaju.

Trenutak nakon toga je krenuo vozilom na glavnu cestu, i došlo je do tragedije.

Očevid na mjestu nesreće obavili su djelatnici riječke prometne policije predvođeni Majom Božić, zamjenicom riječke Općinske državne odvjetnice.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari