Dobar odaziv akciji “Manje oružja, manje tragedija!”, policija poziva i ostale da svoj dom učine sigurnijim

U proteklih nekoliko dana građani s područja Gorskog kotara, Matulja i Rijeke dragovoljno su policiji predali razne opasne predmete i tako svoj dom učinili sigurnijim.

Policija je od njih preuzela dvije puške s užlijebljenim cijevima cal. 7,62 i 7,9 mm, tri ručne bombe M-75, 22 komada topničkog streljiva, 59 komada pješačkog streljiva cal. 7,62 mm i 16 komada streljiva za poluautomatsku pušku, cal. 7,62 mm. Sukladno pravilima struke i na siguran način sve dragovoljno predane opasne predmete uništit će za to osposobljeni policijski službenici Protueksplozijskog odjela Policijske uprave primorsko-goranske.

Akcija MUP-a “Manje oružja, manje tragedija!” traje, stoga policja još jednom obavještava i poziva građane koji nezakonito posjeduju oružje, eksplozivna sredstva, streljivo i druge opasne predmete da ih mogu dragovoljno predati policiji bez ikakvih prekršajnih ili kaznenih sankcija.

Posebno apeliraju na građane da oružje i druge opasne predmete ni u kom slučaju ne donose sami kako ne bi došlo do njihova neželjenog aktiviranja. Pozivom najbližoj policijskoj postaji ili na telefon 192 po navedene predmete doći će policijski službenici u civilnoj odjeći i s vozilom bez policijskih oznaka te ih preuzeti na siguran način.

Sve dodatne informacije o ovoj akciji moguće je dobiti i na besplatan broj telefona 0800 8892.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Nema povezanog sadržaja