Alkoholni rekorder tjedna uhvaćen u Kastvu s 2,05 promila. Kazna – nečija plaća!

FOTO: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Prošlog  tjedna  na području Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 45 prometnih nesreća, od kojih su dvije teže, a 43 lakše

U ovim nesrećama dvije su osobe teže, a četiri lakše ozlijeđene. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 389.700 kuna. U prometnim nesrećama sudjelovala su dva strana državljana, kao i tri alkoholizirana vozača.

Tijekom tjedna ukupno je alkotestirano 295 vozača, od kojih je kod njih 35 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, a pet vozača je bilo s koncentracijom alkohola do 0,50 g/kg .

Od alkoholiziranih vozača najviše ih je bilo u dobi iznad 35. godine života, njih 19, u dobi između 25. i 35. godine života ih je bilo 11, dok ih je 10 evidentirano u kategoriji između 18. i 25. godine života.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,05 g/kg izmjerena je u četvrtak, 20. veljače, 35-godišnjem državljaninu Bosne i Hercegovine, na području Kastva. Policijski službenici zaustavili su ga tijekom noći dok je upravljao osobnim vozilom marke VW Golf, bosanskih registarskih oznaka. Zadržan je u službenim prostorijama policije te istog dana doveden na prekršajni odjel nadležnog suda, gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu 5.700 kuna te zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije na području Republike Hrvatske na rok od tri mjeseca.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari