Nakon našeg napisa i intervencije čitateljice ograđena opasna rupa kod Šmrike

Foto: Čitatelj

Nakon što smo pisali o pogibeljnoj rupi na čvoru Šmrika na koju nas je upozorila zabrinuta čitateljica, sporna rupa je ograđena

„To je trebalo odmah postaviti bez da ti novinarka govori da moraš raditi svoj posao. U svakom slučaju, drago mi je da je ograda napokon tamo“, kazala nam je čitateljica.

Podsjetimo, posljednjih se tjedana gradi magistralni plinovod Zlobin-Omišalj koji će preuzimati plin iz LNG terminala na Krku. Zbog izgradnje plinovoda iskopan je kanal nadomak Šmrike, a rupa kanala nije bila ograđena pa smo kontaktirali glavnog nadzornog inženjera Šimu Vokića. Investitor radova izgradnje plinovoda je Plinacro d.o.o., a tvrtka koja vrši nadzor radova je Investinženjering iz Zagreba.

Čitateljica nas upozorila na pogibeljnu rupu kraj ceste u Šmriki. Nazvali smo nadzornog inženjera: “Odmah ćemo ograditi rupu!”

U razgovoru smo istaknuli kako nisu poduzete zaštitne mjere koje je izvođač radova dužan poduzeti na gradilištu za vrijeme radova i za vrijeme prekida rada. Šime Vokić je ostao zatečen našim pozivom, zbunjeno nas je upitao nalazi li se Šmrika u Rijeci te naveo kako nije upućen da vrši nadzor na navedenom području.

Kada je shvatio da se radi o izgradnji magistralnog plinovoda kazao je kako je svjestan da u navedenom slučaju, prema pravilima struke, nije dovoljna ni zaštitna traka već se rupa trebala ograditi daskama visine jednog metra.

Kazao je kako će se u najkraćem mogućem roku postaviti zaštitna ograda, što se nasreću i dogodilo.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari