Budući je Slovenija drugo najvažnije turističko tržište za Hrvatsku, s kojega je u prošloj godini ostvareno gotovo 1,8 milijuna noćenja, Turistička zajednica Kvarnera u suradnji s Predstavništvom turističke zajednice u Sloveniji i Turističkom zajednicom Istre 22. travnja 2015. godine održat će tradicionalnu gourmet prezentaciju u jednom od poznatih slovenskih restorana.
Tako će čuveni ljubljanski restoran “JB” ovoga mjeseca biti domaćin najpoznatijim kvarnerskim chefovima, koji pripremaju svaki po jedno jelo komponiranog menija u režiji Darka Baretića, suradnika Turističke zajednice Kvarnera na projektu brendiranja gastronomije pod nazivom “Kvarner Gourmet&Kvarner Food“.
Chef Nenad Kukurin predstavit će restoran “Kukuriku”, chef Nenad Posavec restorane “Laurus” i “Navis”, chef Andrej Barbieri restoran “Bevandu”, chef Zdravko Tomšić restoran “Dragu di Lovrana”, a chef Igor Eržen restoran “Rivicu”.
U kompoziciju menija na bazi tipičnih, svježih kvarnerskih sastojaka, sljubljena su i istarska vina iz vinarija Kozlović, Coronica, Trapan, Benvenuti te Meneghetti.
Uz gastronomsku ponudu, gostima će se predstaviti i mogućnosti aktivnog odmora, novosti u kulturnoj ponudi, manifestacije na Kvarneru, kao i mogućnosti smještaja.
Prezentaciji će prisustvovati partneri, predstavnici medija te uzvanici iz poslovnog svijeta Ljubljane i Slovenije, s kojima će se susresti direktorica TZ Kvarnera Irena Peršić Živadinov te sudjelovati u prezentaciji i biti na raspolaganju za pitanja.
E. Čuljat