ONLINE JE BRŽE!

Riječka policija poziva: “Koristite e-Usluge MUP-a, izbjegnimo gužve pred zgradom policije!”

Foto: Riportal/Pixsell

Mjeseci ograničenog obavljanja upravnih poslova došlo ne na naplatu – velik broj građana sada treba osobne iskaznice, putovnice, vozačke dozvole i druge dokumente, a zbog protuepidemijskih mjera mora se dulje čekati

Prije tjedan dana objavili smo tekst pod naslovom “VELIKE GUŽVE PRED ZGRADOM MUP-a! Deseci građana na rubu očaja cijelo jutro čekaju osobne, putovnice, vozačke….” u kojem smo upozorili na teško stanje pred zgradom MUP-a koje je utoliko i strašnije jer se građani prilikom čekanja na dokumente uopće ne pridržavaju preporučenih mjera socijalne distance, gurajući se prema vratima šalter-sale u sjedištu Policijske uprave u Rijeci predstavljajući potencijalnu opasnost za širenje zaraze koronavirsom.
Na naš napis reagirali su iz Policijske uprave primorsko-goranske objavivši priopćenje u kojemu pozivaju građane na korištenje  e-Usluge MUP-a.

“Proteklih nekoliko mjeseci zbog epidemije bolesti COVID-19, u Policijskoj upravi primorsko-goranskoj rad sa strankama  radi obavljanja upravnih poslova bio je prilagođen epidemiološkim mjerama propisanim od nadležnih tijela. Manji dio poslova obavljao se dolaskom stanaka u službene prostorije, dio putem sustava e- Građani, a zatim i  naručivanjem stranaka  radi preuzimanja izrađenih isprava.

Od 1. lipnja građanima je omogućeno da sve upravne poslove obavljaju u redovnom radnom vremenu,  bez prethodnog naručivanja.

Ovom prilikom upućujemo građane da koriste mogućnosti koje im nudi sustav e-Građanin, što će smanjiti potrebu osobnog dolaska građana u šalter salu i čekanja u redovima, a također i  dosljednijem poštivanju epidemioloških mjera, posebice preporučene fizičke udaljenosti.”, poručili su iz MUP-a

Podsjećamo, svi građani koji posjeduju elektroničku osobnu iskaznicu, zahtjeve za izdavanje vozačke dozvole i putovnice mogu podnositi elektronički, putem sustava e-Građani. Osim toga, dostavu navedenih isprava građani mogu zatražiti na adresu prebivališta, dakle bez potrebe da dolaze u policiju.

Također, građani mogu koristiti i uslugu e-Boravište i e-Suglasnost, kao i druge e-Usluge MUP-a, a više informacija o navedenim uslugama mogu pronaći OVDJE .

Potrebne informacije građani mogu dobiti putem telefona ili elektroničke pošte primorsko-goranska@policija.hr ili pitanja@mup.hr te ih pronaći na internet stranicama Ministarstva unutarnjih poslova, u rubrici Moji dokumenti https://mup.gov.hr/moji-dokumenti-281563/281563 .

“Sve građane koji upravne poslove moraju obaviti isključivo dolaskom u službene prostorije pozivamo da se i dalje pridržavaju preporučenih epidemioloških mjera te uputa policijskih službenika na ulazu.”, poručili su.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari