27 SUSJEDSTAVA EPK

GOVOR TIŠINE Mještani Mrkoplja sutra će zajednički izrađivati instalaciju na temu ekologije i mira

U Domu kulture Mrkopalj (Ul. Novi Varoš 1) ovog će se petka, 24. srpnja od 17 do 18 sati održati program Govor tišine, u sklopu aktivnosti Dnevnog boravka susjedstva Mrkopalj, jednog od 27 susjedstava Europske prijestolnice kulture.

Program uključuje radionicu izrade zajedničke instalacije na temu ekologije i mira, namijenjenu djeci vrtićke dobi i osnovcima od 1. do 4. razreda, roditeljima i nastavnicima, a pod vodstvom Silvane Kružić. Kružić je dipl. socijalna radnica u Upravi šuma Delnice, ali i slikarica i pjesnikinja. Izdala je nekoliko zbirki pjesama i sudjelovala na više samostalnih i zajedničkih izložba različitih motiva u tehnikama: alraune, akrilik, uljni pastel, crtaća olovka, gips, filcana vuna i sl.

Također, sve posjetitelje očekuje i izložba alrauna, kroz raznolike figure pronađene u goranskim šumama. Alraune su naziv za minimalno dorađene umjetničke figure od drva i kamena iz prirode, čiji naziv potječe od staronjemačkog naziva za gomolj čovjekolikog oblika.

Ulaz je slobodan.

 

 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari