NEMA MIRA

Još jedan potres jačine 3,4 po Richteru zatresao središnju Hrvatsku!

Foto: EMSC

Epicenar je bio šest kilometara jugozapadno od Petrinje

“Noćas, 25. siječnja 2021. godine u 01 sat i 37 minuta seizmografi Seizmološke službe zabilježili su umjeren potres s epicentrom 6 km jugozapadno od Petrinje. Magnituda potresa iznosila je 3,4 prema Richteru, a intenzitet u epicentru IV-V stupnja EMS ljestvice”, objavila je na svojim stranicama Seizmološka služba pri geofizičkom odsjeku PMF-a.

No, to nije bio jedini noćašnji potres. Zabilježena su još dva, i to u Zagrebačkoj županiji. Kako javlja EMSC, prvo je u 3.13 sati kod Pokupskog zabilježen potres magnitude 1.9 na dubini od jednog kilometra, a onda u 3.55 sati na dubini 15 kilometara potres jačine 2.8 kod Pisarovine.

Na stranicama EMSC-a osvanuli su brojni komentari ljudi koji su osjetili ovaj potres, Net.hr prenosi neke od njih:

‘Ovo više nije normalno!!!’; ‘Iznenađujuće dug’; ‘Probudio me i nakon prvog udara nastavio dulje podrhtavati’; ‘Zaljuljalo je zgradu’; ‘Grmljavina i lijepo se zatreslo. Opet nema spavanja’; ‘Poštenski ga se osjetilo u Petrinji… trešnja i tutnjanje… Hoće li više bit kraj tome?’

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari