"DODATNI TROŠKOVI ZA PRORAČUN GRADA"

Štimac: “Nova zapošljavanja u gradskoj upravi Obersnel bi trebao prepustiti novom gradonačelniku”

Foto: Mateo Levak/Riportal

“Jasno je da će ova zapošljavanja proizvesti dodatne troškove za proračun, što će otežati otplatu brojnih zaduženja Grada Rijeke”, sitče Davor Štimac

Davor Štimac, bivši ravnatelj KBC-a Rijeka i kandidat za gradonačelnika Rijeke na predstojećim lokalnim izborima, danas se putem objave na svom Facebook profilu oglasio o mogućnosti da u Gradu Rijeci pred izbore zaposle veći broj djelatnika.

Objavu Davora Štimca prenosimo u cijelosti:

“Zapošljavanje novih pročelnika, direktora komunalnih društava i novih službenika dva mjeseca prije izbora, primjer je neviđene nemoralnosti i demokratskog deficita.

Iako nemamo informacije o detaljima novih ugovora o radu, jasno je da će ova zapošljavanja proizvesti dodatne troškove za proračun, što će otežati otplatu brojnih zaduženja Grada Rijeke.

Kako je puno zaposlenika gradske uprave i direktora komunalnih društava godinama radilo bez imenovanja – kao vršitelji dužnosti, ne vidim razlog da i sljedeća dva mjeseca ne bude tako.

Minimum pristojnosti i demokratičnosti nalagao bi da se odluka o novom zapošljavanju prepusti budućem gradonačelniku. Ovi postupci pokazuju da sadašnji gradonačelnik ne vjeruje ni u svog zamjenika kao kandidata, i da se ne može strpiti još tri mjeseca.

Ovo je jasna poruka da gradonačelnik želi potrošiti vaš novac, prije nego što vi svojim glasom odlučite tko će upravljati proračunom Grada Rijeke.”, napisao je Davor Štimac.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari