DINAMO – RIJEKA 3:0 (0:0) Rijeka šaptom pala u drugom poluvremenu, ostaje nada u poneki Dinamov kiks

 

DINAMO – RIJEKA 3:0 (0:0)

ZAGREB – Stadion Maksimir. Utakmica 23. Kola MaxTV Prve lige. Sudac: Ante Vučemilović-Šimunović (Osijek)

Strijelci: 1:0 Soudani (64′), 2:0 Sigali (83′), 3:0 Soudani (90′)

Žuti kartoni: DINAMO: Sigali, Schildenfeld; RIJEKA: Gavranović, Maleš, Brezovec, Bezjak

DINAMO: Eduardo, Soudani, Šovšić (od 46′ Ćorić), Antolić, Fernandes, Hodžić (od 63′ Pjaca), Sigali, Schildenfeld, Rog (od 46′ Machado), Stojanović, Matel

RIJEKA: Vargić, Ristovski (od 82′ Bertoša), Mitrović, Bradarić, Zuta, Maleš, Močinić, Brezovec (od 71′ Balaj), Tomasov, Bezjak, Gavranović (od 77′ Matei)

Nakon obećavajućeg angažmana u prvih 15 minuta utakmice i visokog presinga koji je nagovještavao velike ambicije Bijelih u Maksimiru, Rijeka u nastavku utakmice ipak „šaptom pala“ a Dinamo stavio obje ruke na trofej namijenjen prvaku Hrvatske. Jedina svijetla točka – tisuću pripadnika Armade koji su posve nadjačali „kazališnu“ Dinamovu „navijačku vojsku“

Nakon što se danima najavljivao debi Frane Ikića u desetkovanoj obrani Bijelih, u momčadi Rijeke na Maksimiru kao središnji branič u paru s Mitrovićem osvanuo je – ipak pomalo neočekivano – Filip Bradarić!

I dobro je to funkcioniralo gotovo tijekom cijelog prvog poluvremena, Bradarić i Mitrović ispali su iz igre u prvom dijelu tek nakon jednog ubačaja s lijevog krila u 9. minuti kada je lopta stigla gotovo na peterac gdje ju je Fernandez primirio za Hodžića, a ovaj potonji potegnu iz voleja – nasreću Riječana visoko preko Vargićevih vratiju.

maksimir navijaći

Igra Rijeke u prvih je 15-20 minuta utakmice obećavala – nije to bilo „sklanjanje“ u Vargićevo krilo već visoki presing iz kojeg su Bijeli u nekoliko navrata opasno izlazili prema šesnaestercu Modrih – najviše je puta to učinio, tradicionalno, Tomasov! No nažalost i njemu je nedostajao onaj zadnji potez, zadnja varka ili udarac na gol da te opasne izlete pred Eduarda učini plodonosnijima. Ipak, najbolju priliku u prvom poluvremenu imali su domaći u 25. minuti nakon prekida – korner je izveo Šovšić, lopta je stigla do Sigalija koji udarcem iz prve, s nekih desetak metara, pogađa stativu (možda je vršcima prstiju pripomogao i Vargić).

Međutim, s dvije promjene u momčadi Dinama u poluvremenu – Machado i Čorić ušli su umjesto Roga i Šovšića – odnos snaga na terenu naglo se promijenio, nažalost na Rijekinu štetu – pogotovo kada je sredinom drugo dijela u igru ušao i Pjaca.

Dinamo je istekom svake minute postajao sve opasniji, što je kulminiralo u 61. minuti. Antolić je poslao jednu odličnu dubinsku loptu prema Soudaniju čime je „raspolovio“ obranu Bijelih, a Soudani je bio nemilosrdan – bježi obrani Bijelih i šalje loptu iza Vargićevih leđa u sam kut.

U 83. minuti 2:0 – još jedna lopta s očima mladog Čorića prema Dinamovom stoperu Sigaliju koji je najviši u skoku, u buketu igrača na nekih jedanaest metara, te neobranjivim udarcem pogađa na željeno mjesto – visoko u kut Vargićevih vratiju. Treći tragikomičan gol kojem je kumovala praktički cijela uža obrana Bijelih samo je dolio “sol na ranu”.

Mlaka Rijeka je još jednom pala na Maksimiru a da svojim navijačima nije priuštila barem onu sportsku neizvjesnost do posljednjih trenutka utakmice. Praktički bez ispaljenog metka došao je i prvi ovosezonski poraz u domaćim natjecanjima (prvenstvo i Kup).

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari