U OPATIJI

OPATIJA Kongres digestivnih kirurga okupio oko 250 liječnika, medicinskih sestara i tehničara

Da se i veći kongresi pomalo vraćaju u Opatiju potvrđuje i danas otvoren Kongres digestivnih kirurga koji se od 1978. godine svake dvije godine održava u Opatiji, od 1993.  u organizaciji Hrvatskog društva za digestivnu kirurgiju.

Hrvatsko društvo za digestivnu kirurgiju Hrvatskog liječničkog zbora jedno je od društava s najbrojnijim članstvom, središte mu je u Rijeci, a predsjednik je riječki liječnik specijalist prof. dr. sc Marko Zelić, pročelnik Zavoda za digestivnu Kirurgiju KBC-a Rijeka. Ove se godine na kongresu u hotelu Adriatic okupilo oko 250 liječnika, medicinskih sestara i tehničara iz Hrvatske i okolnih zemalja.

Iznimno nam je drago što je Opatija, već tradicionalno, domaćin vašeg cijenjenog Kongresa, mjesta za razmjenu stručnih znanja i novih spoznaja. Poznata je činjenica da je riječki KBC centar izvrsnosti i po pitanju digestivne kirurgije te da njegovi liječnici i medicinsko osoblje uspješno obavljaju mnoge operacije i zahvate, baš kao i u mnogim poznatim svjetskim medicinskim centrima. To, prije svega, daje sigurnost svim pacijentima jer se provode najsuvremenije metode dijagnostike i liječenja. Ponosimo se dosezima naše medicine, radom naših liječnika, medicinskih sestara i tehničara koji su se tijekom pandemije koronavirusa suočili s novim teškim izazovima. Upravo Vaš rad jamči nastavak uspješnih medicinskih, ali i znanstvenih ostvarenja u vašoj grani medicine, kazao je gradonačelnik Fernando Kirigin na otvorenju kongresa.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari