SIMULIRAN POŽAR

U zgradi PGŽ u Adamićevoj ulici uspješno odrađena vježba evakuacije i spašavanja

Na svim lokacijama upravnih zgrada Primorsko-goranske županije u Rijeci danas se održavaju redovne vježbe evakuacije i spašavanja u kojima sudjeluju svi djelatnici. Prva vježba uspješno je odrađena u sjedištu Županije u Adamićevoj ulici uz asistenciju vatrogasnih postrojbi JVP Rijeka.

Tijekom vježbe simulirana je pojava požara uz aktiviranje  sustava  dojave te je provedena evakuacija svih djelatnika i posjetitelja. Službenici zaduženi za provođenje evakuacije i spašavanja o izvanrednom događaju obavijestili su DUZS i vatrogasnu postrojbu. Osim vježbe evakuacije zaposlenika, održano je i kratko predavanje o potrebnim radnjama u eventualnim situacijama te pokazna vježba korištenja uređaja za gašenje požara.

Temeljem Zakona o zaštiti na radu propisana je obveza poslodavca poduzeti mjere zaštite od požara i spašavanja radnika, izraditi plan evakuacije i spašavanja, odrediti radnike koji će provoditi mjere te osigurati pozivanje i omogućiti postupanje javnih službi nadležnih za zaštitu od požara i spašavanje.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Views Views