VELIKA ŠTETA

Njemica na Rabu neopreznim kuhanjem zapalila apartman

Prema rezultatima očevida, do požara je došlo kada je 52-godišnja njemačka državljanka boraveći u apartmanu ostavila posudu s vrelim uljem na štednjaku u kuhinji koje se potom zapalilo

Policijski službenici Policijske postaje Rab, u suradnji s protupožarnim inspektorom, proveli su očevid požara koji se jučer oko 18.30 sati dogodio u apartmanu u Barbatu na otoku Rabu, u obiteljskoj kući u vlasništvu 69-godišnjeg hrvatskog državljanina.  U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba, a požar su ugasili pripadnici DVD Rab.

Prema rezultatima očevida, do požara je došlo kada je 52-godišnja njemačka državljanka boraveći u apartmanu ostavila posudu s vrelim uljem na štednjaku u kuhinji koje se potom zapalilo. U požaru je u potpunosti oštećena kuhinja s dnevnim boravkom, a dio hodnika i terase ispred apartmana je djelomično oštećen i začađen od dima. Ukupna materijalna šteta cijeni se na najmanje 100.000 kuna.

VIDEO DANA:

Inače, ovo je drugi požar tijekom ovogodišnje turističke sezone na otoku Rabu koji je izazvan zapaljenjem ulja u kuhinji, odnosno nepažnjom gostiju, pa koristimo priliku da uz sve građane pozovemo i turiste na maksimalni oprez prilikom rukovanja u kuhinji s plinskim i električnim pećima. Također apeliramo da se kod pripreme hrane posude s jelom ne ostavljaju bez nadzora na spomenutim pećima ili plinskim te električnim kuhalima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari