BRAVO

Hrvatski srednjoškolci osvojili 7 medalja na Srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi!

Foto: Facebook/ Olimpijade znanja

Na Srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi hrvatski su srednjoškolci osvojili čak sedam medalja, od kojih su dvije zlatne medalje.

Srednjoškolci koji su predstavili Hrvatsku na Srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi osvojili su dva zlata, srebro i četiri brončane medalje, prenosi Studentski.hr.

Dorijan Lendvaj osvojio je zlatnu medalju i ukupni je pobjednik Olimpijade, a zlatnu medalju osvojio je i Patrick Pavić. Srebrna medalja pripala je Krešimiru Nežmahu, dok su Vito Anić, Vlatko Borevković, Fran Babić i Matej Vojvodić osvojili broncu.

O svemu je na svom Facebook profilu u subotu, kada su bili poznati prvi preliminarni rezultati, izvijestio Vlado Lendvaj. 

– Nećete vjerovati što se danas dogodilo u Zagrebu! Znate za onu malu zemljicu, skoro u svemu zadnju na EU rang listama, Hrvatsku? Ovih dana je bila domaćin jednom natjecanju, za promjenu ne sportskom. Radi se o Srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi, sudjelovalo je 48 srednjoškolaca iz 11 zemalja, svaka s 4članim timom, uz uobičajeni drugi tim zemlje domaćina, dakle ne nešto samo za zabavu, kao bacanje kamena s ramena ili borba bikova, nego nadmetanje u onome što je osnova najnaprednijih današnjih tehnologija. E na tom i takvom natjecanju, u izuzetnoj konkurenciji većih i bogatijih zemalja, prvo mjesto osvojio je učenik iz Hrvatske, i to ne iz nekog velegrada, nego od Boga, Vlade i Sabora zaboravljene i ostavljene Sisačko-moslavačke županije. I ne samo to, Hrvatska je ukupno osvojila 2 zlatne medalje, sva 4 prvotimca su se okitila medaljama, a medalje su osvojila i 3 člana drugog tima – napisao je.

VIDEO DANA:

Podsjetimo, ovo je još samo jedan od brojnih uspjeha hrvatskih srednjoškolaca na ovogodišnjim informatičkim olimpijada. Sudjelovali su na Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi i Europskoj matematičkoj olimpijadi, a ove su godine i osnovnoškolci pokupili medalje na Europskoj juniorskoj informatičkoj olimpijadi.

 

I.B.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari