SPEKTAKL NA GROBNIKU

Spektakl na Automotodromu Grobnik! Euro Nascar od petka do nedjelje predstavlja 27 timova iz 19 zemalja

Foto: Riportal

Nakon prošlogodišnjeg premijernog izdanja Nascar GP Croatia, Automotodrom Grobnik od 17. do 19. rujna po drugi će puta ugostiti jednu od najatraktivnijih utrka u svjetskom automobilističkom kalendaru.

“Nije samo ovdje Euro Nascar, nego nam je tu i Peroni DSG TCR Europe, dva sata Endurance utrka i Twingo kup. Naravno, u centru pozornosti je Euro Nascar koji ove godine broji 27 timova i sudionika iz preko 19 zemalja.”, otkriva Robert Žiković, predsjednik Uprave Automotodroma Grobnik za Kanal RI.

Nascarov tim prepoznao je trud organizatora kao i prirodne ljepote Kvarnera te odlučio da se u idućih pet godina ova utrka održava na grobničkoj pisti.

Više u VIDEOPRILOGU:

Novinar: BORIS MIOČIĆ
Snimatelj: MLADEN SRIĆA
Montažer: DORIAN CAR FLAVIANO

“Prošle smo godine otkrili Grobnik, a ove želimo postaviti temelje za duži period. Želimo utrku koja će otvoriti priliku mnogim mladim vozačima, uključujući, naravno, i one hrvatske”, kaže Jerome Galpin, predsjednik NASCAR Whelen Euro Series.

Gledatelji koji se ovoga vikenda zateknu na Grobniku, uživat će u automobilima iznimnih tehničkih performansi.

“Auti od preko 450 konjskih snaga, bez ikakve elektronike, postižu jako velike brzine, i to je onaj, kako bi rekli Amerikanci, “pure racing”.”, kaže Davorin Štetner, predsjednik Hrvatskog auto i karting saveza.

Unatoč pandemiji koronavirusa, tijekom ove godine u Hrvatskoj su organizirana čak 34 auto-moto natjecanja.

“Mislim da WRC u četvrtom mjesecu i Nascar sada, da su to krune automoto sporta, i zato sam sretan da je ova suradnja s Nascarom i cijelim njihovim timom kao i Automotodromom Grobnik da traje, i da je ovo sad jedan korak ipak naprijed.”, zadovoljan je Davorin Štetner, predsjednik Hrvatskog auto i karting saveza.

U prostoru parka vozača planiran je zabavni gastro kutak, u kojem će posjetitelji, oni s valjanom covid potvrdom, moći pratiti utrke putem video zida, donosi Kanal RI.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari