STRAŠNO ZANEMARIVANJE

Preminulo dijete (15) u Istri: Roditelji ga tri mjeseca nisu odveli liječniku iako mu se stanje pogoršalo!

Photo: Sasa Miljevic/PIXSELL

‘Policijski službenici utvrdili su kako su 45-godišnjakinja i 42-godišnjak grubo povrijedili djetetova prava zanemarivanjem i nebrigom oko njegovog zdravstvenog stanja, čime su prouzročili smrt djeteta’, priopćeno je

Policija je u Puli provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da su roditelji u dobi od 42 i 45 godina počinili kazneno djelo povreda djetetovih prava što je dovelo do smrti njihovog, kako se neslužbeno doznaje, 15-godišnjeg djeteta.

Tri mjeseca bolesno dijete nisu vodili doktoru

“Policija je 29. rujna zaprimila dojavu iz pulske bolnice da je u poslijepodnevnim satima preminulo dijete. Provedenim izvidima, policijski službenici utvrdili su kako su 45-godišnjakinja i 42-godišnjak grubo povrijedili djetetova prava zanemarivanjem i nebrigom oko njegovog zdravstvenog stanja, čime su prouzročili smrt djeteta.

Naime, unazad tri mjeseca djetetu se pogoršalo zdravstveno stanje, no osumnjičeni ga nisu odveli liječniku. Djetetu se zdravstveno stanje znatno pogoršalo 27. rujna, no osumnjičeni su tek 29. rujna zatražili hitnu medicinsku pomoć, kada je dijete prevezeno u pulsku bolnicu i gdje je, nažalost, preminulo. Osumnjičeni su po dovršetku kriminalističkog istraživanja, danas u poslijepodnevnim satima, privedeni pritvorskom nadzorniku Policijske uprave istarske”.

Riječ je o učeniku 1. razreda pulske Gimnazije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari