15-GODIŠNJAK PREMINUO

DORH objavio detalje stravičnog slučaja: Roditelji su mjesecima bili svjesni da je dječak lošeg zdravstvenog stanja, ali…

Photo: Srecko Niketic/PIXSELL

Prvookrivljena je 45-godišnja majka

O slučaju preminulog dječaka (15) iz Pule oglasilo se i Županijsko državno odvjetništvo koje je objavilo kako je provelo isptivanje njegovih roditelja: prvoosumnjičene 45-godišnjakinje i drugoosumnjičenog 42-godišnjaka iz kojeg proizlazi kako je dijete mjesecima bilo zanemarivano.

Doneseno je rješenje o provođenju istrage protiv oboje okrivljenika zbog postojanja osnove sumnje da su počinili kazneno djelo protiv braka, obitelji i djece, povredom djetetovih prava iz članka 177. stavak 4. u svezi stavka 1. i 2. KZ/11. (2. 10. 2021.)

“Postoji osnovana sumnja da okrivljenici tijekom ljeta 2021. godine pa do 29. rujna 2021. u Puli, kao roditelji djeteta (2006.), svjesni da je dijete lošeg zdravstvenog stanja, nisu za njega tražili liječničku pomoć, olako držeći da neće nastupiti djetetova smrt. Prvookrivljenica je pozvala hitnu medicinsku pomoć 29. rujna 2021. koja je prevezla dijete u Opću bolnicu Pula, ali je dijete uslijed teškog zdravstvenog stanja i nepravovremenog liječenja preminulo”, navodi ŽDO Pula.

Podnijelo je prijedlog sucu istrage Županijskog suda u Puli-Pola za određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari