POTVRDILA POLICIJA

Tragičan kraj potrage u Istri za nestalom djevojčicom; Nađeno beživotno tijelo desetogodišnjakinje

Foto: Saša Miljević/Pixsell

Široka potraga krenula je i s hrvatske strane, za njom su tragale specijalne snage, policija, HGSS, ronioci, potražni psi, dignut je i dron

Pronašli su tijelo djevojčice uzvodno s hrvatske strane, potvrdila je policija. Riječ je o desetogodišnjakinji iz Turske koja je u četvrtak navečer nestala kada je skliznula s leđa svoje majke u rijeku Dragonju.

Pronašli su je ronioci interventne i specijalne policije oko 12.30 sati. Tijelo je pronađeno nekih 400 metara nizvodno od mjesta nestanka, javlja policija koja izražava sućut obitelji.

Foto: Saša Miljević/Pixsell

Široka akcija traganja krenula je još sinoć hrvatsko-slovenske granice.

“U pretrazi sudjeluju policijski službenici iz Buja, pripadnici interventne jedinice policije iz Pule, pripadnici specijalne policije iz Rijeke i ATJ Lučko sa svojim roniocima, pripadnici HGSS-a sa psima tragačima, djelatnici civilne zaštite državne intervencijske postrojbe Rijeka, djelatnici Crvenog križa obučeni za potrage na brzim vodama, vatrogasci i pripadnici lokalnih DVD-a te slovenski policajci i vatrogasci”, rekla je danas ujutro glasnogovrnica PU istarske Suzana Sokač.

Foto: Saša Miljević/Pixsell

Dodala je kako se prilikom pretrage koriste zračni i podvodni dronovi te čamci kako bi se područje što bolje i brže pretražilo.

Stradala djevojčica je s majkom, koju su uspjeli spasiti hrvatski i slovenski policajci, pokušala prijeći rijeku i ilegalno ući u Sloveniju, ali je bujica bila jača.

Foto: Saša Miljević/Pixsell

Majka je danas zatražila azil i s dvoje djece od pet i 13 godina oporavlja se.

Foto: Saša Miljević/Pixsell
Foto: Saša Miljević/Pixsell
Photo: Sasa Miljevic / PIXSELL
Foto: Saša Miljević/Pixsell
Foto: Saša Miljević/Pixsell

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari