Janjetina 90 kuna za kilogram, šunka 50, mlada kapula 20, pinca 15, rotkvice 6 kuna, predblagdanske su to cijene na riječkoj placi
Uskrs je već tradicionalno najšareniji na riječkoj tržnici koju je razgledala i cijene provjerila ekipa Kanala Ri i novinarka Adriana Košta.
Tradicija se ne smije zanemariti
Uoči blagdana, uvijek se troši više. Tradicija se ne smije zanemariti pa tako osam od deset hrvatskih građana planira napraviti tradicionalni uskrsni ručak ili doručak.
A za sve to treba izdvojiti i više novca. Istraživanja kažu da će 20 posto građana za nabavku namirnica za uskrsnu trpezu potrošiti 200 do 300 kn, a do 500 kn oko 40% građana. Tisuću kuna i više potrošiti će 6,5% građana.
U subotu će riječka placa raditi do 14 sati. Osim mesa i povrća, glavnu ulogu za Uskrs imaju jaja.
Glavnu ulogu za Uskrs imaju jaja
“Sad momentalno imam dvije veličine M i S, srednja i malo manja, sutra će doć bit će i L-a, neki idu zadnju sekundu. Cijena jaja, gazda rekao da neće pred Uskrs dizat ali da će morat jer je žito i sve otišlo dosta gore, jedno vuče drugo”, kaže prodavačica Senija.
A ako jaja želite obojati prirodno a niste se na vrijeme pripremili, za vrećicu ljuski od luka izdvojit ćete 5 kuna.
Pinca po 15 kuna, mlada kapula 20, rotkvice 6 kuna, janjetina 90, šunka 50, što god se našlo na vašem stolu, najvažnije je da osjetite pravi duh najvećeg kršćanskog blagdana.
Novinarka: ADRIANA KOŠTA
Snimatelj: IGOR PAULIĆ
Montažer: KRISTIJAN LAJŠIĆ