VREMENSKA PROGNOZA DORIANA RIBARIĆA

Video | Kakvo će biti vrijeme idućih dana? Od četvrtka na sjevernom Jadranu dobrodošla promjena!

Jača nam danas grebena anticiklone, ali frontalni poremećaj u našoj blizini prilično sporo odmiče dalje na istok kontinenta pa još nije sasvim stabilno. Iznad nas još uvijek po visini kruži malo vlažniji i nestabilniji zrak.

SRIJEDA

Ujutro i prijepodne još će zaostalih oblaka biti na istoku pa i jugu zemlje, ali uglavnom suho. Tek sporadično u Posavini može pasti koja kap kiše. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a na moru opet umjerena i jaka, pod Velebitom vrlo jaka na u dare olujna bura.

Na sjevernom Jadranu najviše sunčanog vremena, ali i razmjerno vjetrovito. Bura umjerena i jaka, pod Velebitom na udare olujna, osobito navečer. Bit će vrlo toplo, u zavjetrini vruće, a osjetno ugodnije u gorju.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj pretežno ili barem djelomice sunčano te suho. Puhat će slab do sve rjeđe umjeren sjeveroistočnjak, a bit će i za nijansu malo toplije nego jučer uz uglavnom 27-28 °C.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu sve manje oblaka. Bit će to barem djelomično razvedravanje uz slab do umjeren sjeverac, a uz više sunca bit će i barem malo toplije.

U Dalmaciji ne baš sasvim stabilno popodne. Očekuje se promjenjiva naoblaka, uglavnom južnije od Splita, gdje postoji i mogućnost za sporadično kakav kraći pljusak. Bura će samo malo popustiti, na otvorenome prolazno okrenuti na sjeverozapadnjak. Ostaje i dalje vruće, osobito neugodno na krajnjem jugu gdje vruć dan stiže nakon još jedne u nizu vrlo tople noći.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

U unutrašnjosti sve promjenjivije, osobito od petka kad će još malo osvježiti. Vikend nestabilan, mjestimice uz kišu, češću, čini se, u Slavoniji i Baranji, čak i u obliku pljuskova praćenih grmljavinom.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu u četvrtak napokon slabljenje bure. Neće potpuno prestati, ali će barem danju okretati na slab do umjeren maestral. I ovdje u danima vikenda nestabilnije, prolazno i oblačnije uz koji neverin, najizglednije na području Dalmacije, donose RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari