'RADILI' ČEKIĆI I LETVE

Policija o incidentu u Kninu: Žena košarkaša iz Čačka šamarala djevojčicu, on kaže: ‘Rekao mi je: Ubili ste mi majku, sad ću ja vas’

Foto: PIXSELL Montaža: Net.hr

Policija će podnijeti kaznene prijave protiv svih sudionika sukoba

Policija je objavila priopćenje o obračunu u Kninu, koji je započeo napadom srpskog košarkaša Save Lešića i njegove supruge na 25-godišnju i 13-godišnju Kninjanku zbog nesuglasica u prometu. Sve je završilo velikim fizičkim obračunom između dvije obitelji.

PU Šibensko-kninska objavila je da je provedeno kriminalističko istraživanje kojim je utvrđeno da je u utorak u večernjim satima na cesti Šibenik-Knin došlo do nesuglasica u prometu, a nakon što su se oba vozača vozila vozilom zaustavila došlo je do obostranog vrijeđanja između 36-godišnjakinje i maloljetne osobe kojom prilikom je 36-godišnjakinja ošamarila maloljetnu osobu (kasnije konstatirane lakše tjelesne ozljede).

Nakon tog događaja, otac maloljetne osobe zajedno s 27-godišnjakom, došao je u mjesto Ramljane Donje u dvorište kuće 65-godišnjakinje, gdje su se još nalazili 69-godišnjak, 37-godišnjak i 34-godišnjak. Po dolasku u dvorište sumnja se da je osumnjičeni 53-godišnjak uputio prijetnje 65-godišnjakinji i njenom 69-godišnjem suprugu te tom prilikom odgurnuo 65-godišnjakinju koja je pala i zadobila lakše tjelesne ozljede.

Povezani VIDEO:

Podnošenje kaznene prijave protiv svih sudionika

Dalje je utvrđeno kako postoji osnovana sumnja da se verbalni sukob nastavio na način da je 69-godišnjak prijetio osumnjičenom 53-godišnjaku i 27-godišnjaku u kojim prijetnjama mu se pridružio i 37-godišnjak, a koji je nakon verbalnog sukoba tjelesno napao 27-godišnjaka i nanio mu teške tjelesne ozljede.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad šest osoba – petero hrvatskih državljana i srpskom državljankom – utvrđeno je da su počinjena kaznena djela prijetnje, nanošenja teških tjelesnih ozljeda kao i remećenje javnog reda i mira:

53-godišnjak je osumnjičen za počinjenje kaznenog djela prijetnje iz čl.139. st.3.,
69-godišnjak je osumnjičen za počinjenje kaznenog djela prijetnje iz čl.139. st.2.,
37-godišnjak je osumnjičen za počinjenje kaznenog djela teška tjelesna ozljeda iz čl.118. st.1. i prijetnje iz čl.139. st.2.,
36-godišnjakinja je osumnjičena za počinjenje kaznenog djela tjelesna ozljeda iz čl. 117. st.2.,
te će protiv svih biti podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

Također je utvrđeno kako su 27-godišnjak i 34-godišnjak počinili prekršaj iz čl.6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te će protiv njih biti podnesen Optužni prijedlog Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Šibeniku. S obzirom da je osumnjičeni 53-godišnjak policijski službenik PU šibensko-kninske, on je zbog sudjelovanja u navedenom događaju udaljen iz službe do daljnjega, bez obzira što se u to vrijeme nalazio izvan službe”, navodi se u priopćenju.

Prepriječili im put automobilom a zatim je uslijedilo šamaranje

Podsjetimo, do incidenta je došlo nakon što su košarkaš Borca iz Srbije, Sava Lešić – inače porijeklom iz Knina – i njegova supruga pred ulazom u Knin automobilom prepriječili put automobilu u kojem su bile dvije sestre od 25 i 13 godina iz Knina. Lešić je navodno pokušao preteći auto koji je vozila 35-godišnja Kninjanka, a kada mu je to napokon pošlo za rukom, zaustavio je vozilo te su on i supruga pričekali djevojke. Lešićeva žena je izašla iz automobila i nakon svađe fizički nasrnula na 13-godišnju djevojčicu da bi se potom umiješao i Lešić koji je također fizički nasrnuo na djevojke.

Po dolasku kući, djevojke su ocu, inače jednom od prvih hrvatskih redarstvenika i aktivnom policajcu, ispričale što se dogodilo. Događaj je prijavljen i policiji, a otac i brat djevojaka potom su otišli u selo u kojem košarkaš boravi kako bi išli vidjeti tko je napao djevojke. Kako mještani svjedoče, braća Lešić, Sava i Dragan, fizički su napali oca i brata Kninjanki. Brat, inače vojnik Hrvatske vojske, završio je s teškim ozljedama u bolnici u Kninu, a zatim je prebačen u šibensku bolnicu te je danas pušten kući. Navodno su se u obračunu koristili čekić i letva. Sava i Dragan, inače državljani Hrvatske i Srbije, kasnije su pronađeni i privedeni na razgovor u policiju.

‘Stao sam jer sam želio vidjeti zbog čega mi vozačica nije dozvolila da je preteknem’

O cijelom incidentu oglasio se i Lešić koji je dao izjavu za srpski Sportal:

“Prije ulaska u selo Kosovo pokraj Knina htio sam preteći automobil njemačkih registarskih tablica koji mi nije dozvoljavao da ga preteknem i prelazio je u moju traku. U tom trenutku dolazilo je vozilo iz suprotnog smjera i sekunde su dijelile mene i moju obitelj od katastrofalnog sudara”, tvrdi Lešić. Stao je, kako kaže, jer je želio vidjeti zbog čega je vozačica to napravila, pogotovo jer je i ona vozila dijete.

“Međutim, odmah je krenulo vrijeđanje na nacionalnoj osnovi gdje je ona rekla da smo četnici i da joj je muka od nas. Supruga je izašla iz automobila, djevojčica od 13 godina je skočila na nju i počela je čupati. Razdvojio sam ih, ušli smo u automobil i krenuo sam prema našem zaseoku te primijetio da me taj automobil prati i konstantno fotografira. Kada smo stigli kući, nakon 30-ak minuta došla su dva automobila i izašla su dva čovjeka, jedan srednjih godina i jedan mlađi. Krenuli su tražiti automobil po dvorištu i kada je mlađi vidio moj automobil počeo je vikati: “To je taj”, a stariji: “Ubili ste mi majku ’95-te, sada ću ja vas sve pobiti” i počeo je udarati mog brata”, tvrdi Lešić i nastavlja:

“Nakon toga smo u samoobrani reagirali da ne dođe do većeg incidenta i stariji čovjek je otišao do automobila da izvuče lanac s metalnim predmetom i prvo je udario moju majku, a zatim je krenuo prema meni, a ja sam se pokušao braniti bježeći. Nakon toga, dok me on ganjao, sam pao, što sam iskoristio da ga razoružam i tada se pojavio mlađi koji je napao mene, ali taj napad brat i ja odbijamo, gdje se mlađi povukao odmah, a stariji je nastavio s prijetnjama. Od tog trenutka, mi smo nastojali da oni što prije odu i da se ta situacija završi jer su djeca mog brata i mene bila na terasi, vrištala i plakala. Srećom, oni su otišli kućama, mi smo slučaj prijavili policiji. Bio sam prisiljen dati ovu izjavu zbog svega što je objavljeno u hrvatskim medijima, više ovo neću komentirati”, rekao je Lešić za Sportal, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari