VOŽNJA SA ŠEBALJEM

Video | Proslavljeni hrvatski vozač usporedio aute s najmodernijom opremom i prosječni hrvatski auto; Evo koje su razlike!

Sam skreće, vozača ‘trza’ pojasom, ali ni on ne vidi sve. Više u video-prilogu!

Nastavlja se trend povećanja starosti hrvatskog voznog parka koji sa sobom nosi brojne negativne posljedice, posebno kad je u pitanju sigurnost, prenose Vijesti.hr.

Prosječna starost vozila prešla je 13 godina, a petina automobila lani nije prošla tehnički pregled. Usporedili smo automobil s najsuvremenijom sigurnosnom opremom i onaj prosječni hrvatski.

Radio se stišava pomoću slajdera, sjedalo se pomiče na senzor, volan je na struju, a mjenjač je na upravljaču, umjesto brisača. Kada je u pitanju sigurnost, tehnologija je otišla daleko.

“Vi da bi dobili pet zvjezdica na crash testu osim čvrste šasije mora imati i aktivnu sigurnost. ABS, ESP, line assistance i kočnicu u slučaju opasnosti. Standardi sigurnosti u prometu cijelo vrijeme idu naprijed”, kaže nam Juraj Šebalj, vozač automobilskih utrka s kojim smo se provozali.

Kako je prošlo pogledajte u prilogu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari