PROGNOZA DAMJANE ĆURKOV MAJAROŠ

Video | Vrijeme u novom tjednu: Od četvrtka nagla promjena – evo detaljnije prognoze

Stižu nam hladnija jutra, ali temperature će tijekom dana rasti. Na kopnu drugi dio tjedna bit će nestabilan i oblačniji. Na Jadranu u početku pretežno sunčano i toplo, a od četvrtka izraženiji pljuskovi.

Početak tjedna će obilježiti hladnija i maglovita jutra, ali prema srijedi postupni porast dnevne temperature.

Image

Foto: RTL Vremenska prognoza

Prijepodne u unutrašnjosti većinom oblačno, rijetko će u Slavoniji i Baranji pasti malo kiše, a zatim će poslijepodne na zapadu biti sunčanije. Uz obalu od jutra većinom vedro, bura će oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak, a temperatura barem malo viša – u unutrašnjosti dnevna između 11 i 15, a uz obalu i dalje iznadprosječno toplo uz 20-ak °C.

Image

Foto: RTL Vremenska prognoza

U novom tjednu maglovita jutra, vidljivost će mjestimice biti manja od 200, lokalno i od 100 metara. Tijekom dana do srijede barem djelomice sunčano, zatim u drugom dijelu tjedna nestabilnije, opet i oblačnije, a kiša je najizglednija u četvrtak u zapadnim predjelima. Najtopliji dan će biti srijeda kada će temperatura ponegdje dosegnuti i 20 stupnjeva, ali jutra ostaju prohladna, a tijekom vikenda će i danju biti osjetno svježije.

Image

Foto: RTL Vremenska prognoza

Na Jadranu u početku pretežno sunčano i toplo, ponegdje je moguća sumaglica ili magla. Od srijede na sjevernom dijelu porast naoblake, bit će i povremene kiše, u četvrtak i izraženih pljuskova, a zatim okreče na buru pa će se i tu razvedravati. Tijekom vikenda će i na Jadranu biti svježije, a dojam hladnoće će pojačavati jaka bura, prognozira Damjana Ćurkov Majaroš za RTL Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari