PLEMENIT POVOD

Kostrena danas svijetli ljubičasto

Zgrada Turističke zajednice općine Kostrena danas će svijetlili ljubičasto!

Općina Kostrena pridružila se brojnim hrvatskim općinama i gradovima koji će osvjetljavanjem svojih građevina pomoći u podizanju svijesti o problemima s kojima se suočavaju prijevremeno rođena djeca i njihovi roditelji i na taj način obilježiti Svjetski dan prijevremeno rođene djece.

U svijetu se 1 od 10 djece rodi prije vremena. U Hrvatskoj je to više od 2500 prijevremeno rođene djece svake godine kojoj je neophodna podrška specifičnih medicinskih uređaja uz stručnost i posvećenost visokoobrazovanog medicinskog osoblja. Posljedice prijevremenog porođaja mogu biti ozbiljne i trajne, a prijevremeno rođenje vodeći je uzrok smrtnosti kod kod djece mlađe od 1 godine te drugi uzrok u populaciji do 5 godina.

Svijest javnosti o problemima i posljedicama s kojima se susreću nedonoščad i njihovi roditelji i dalje je izuzetno niska, stoga se 17. studenoga diljem svijeta kao jedna od aktivnosti organizira i osvjetljavanje javnih zgrada i poznatih građevina ljubičastom bojom koja simbolizira temu prijevremeno rođene djece.

Inicijator kampanje “Palčić gore” je Klub roditelja nedonošćadi “Palčići”.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari