PLEMENIT RAZLOG

Večeras riječke znamenitosti svijetle ljubičastom bojom za ,,Palčiće”

Photo:Nel Pavletic/PIXSELL

U četvrtak, 17. studenog 2022. godine, na dan obilježavanja Svjetskog dana prijevremeno rođene djece, riječke znamenitosti bit će osvijetljene ljubičastim svjetlom.

Na inicijativu Kluba roditelja nedonoščadi „Palčić“, Grad Rijeka se i ove godine osvjetljavanjem gradskih znamenitosti pridružuje obilježavanju Svjetskog dana prijevremeno rođene djece.

Ljubičastim svjetlom, simbolom prijevremeno rođene djece, bit će osvjetljene fontane na Jadranskom trgu, Trsatska gradina i lučke dizalice na lukobranu Molo longo.

Na taj način Grad Rijeka nastoji pridonijeti kampanji kojoj je cilj edukacija javnosti i usmjeravanje pozornosti na problem prijevremenog rođenja ne samo na lokalnoj već i na globalnoj razini s obzirom da je prijevremeno rođenje jedan od vodećih uzroka smrti novorođenčadi i u razvijenim i nerazvijenim zemljama, a i drugi po redu, odmah poslije upale pluća, uzrok smrti djece do pete godine starosti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari