BRAVO DEČKI: Mladi riječki vaterpolist Lovro Paparić s reprezentacijom Hrvatske u polufinalu U-18 Svjetskog prvenstva!

Hrvatska juniorska U-18 reprezentacija odličnom igrom ostvarila je fenomenalan rezultat, te izborila polufinalnu utakmicu Svjetskog juniorskog prvenstva koje se održava u Podgorici

U napetoj četvrtfinalnoj utakmici svladala je reprezentaciju Australije rezultatom 14:13 (6:4, 1:3, 4:5, 3:1), dok će za finale igrati protiv reprezentacije Mađarske koja je dobila Grčku nakon izvođenja peteraca rezultatom 18:17 (3:4, 4:2, 5:4, 3:5 – 3:2).

„Dobro smo otvorili utakmicu, te smo je u nekoliko navrata imali priliku riješiti. No onda smo u zadnju četvrtinu ušli s dva gola zaostatka. Ipak, u zadnjim minutama uspjeli smo preokrenuti rezultat i pobijediti.“ – rekao je trener Joško Kreković.

lovro paparić portret

Najbolji hrvatski strijelac bio je Franko Lazić sa sveukupno 6 ostvarenih pogodaka, dok su se od ostalih istaknuli Duje Pejković s 3, mladi riječki vaterpolist Lovro Paparić s 2 te Branimir Herceg, Zvonimir Butić i Matias Biljak s po jednim pogotkom.

Polufinale će se igrati danas (2. rujna) u 19:40 sati kada u bazen uskaču reprezentacije Hrvatske i Mađarske, dok drugu polufinalnu utakmicu pratimo u 21 sat kada će zaigrati Crna Gora i Italija.

„Na prošlogodišnjem Europskom prvenstvu polufinalne utakmice igrale su reprezentacije Španjolske, Srbije, Grčke i Hrvatske, dok je na ovom Svjetskom prvenstvu od navedenih polufinale izborila samo hrvatska reprezentacija, što govori o našem kontinuitetu i kvaliteti.“ – rekao je Kreković.

Prvenstvo koje završava u subotu 3. rujna okupilo je reprezentacije Kazahstana, Grčke, Rusije, Kolumbije, Kanade, Crne Gore, Brazila, Italije , Mađarske, Egipta, Južne Afrike, Španjolske, Australije, Japana, Sjedinjenih Država, Kine, Hrvatske, Novog Zelanda i Srbije.

vaterpolo hr mladi bolja

Hrvatsku na čelu s trenerom Joškom Krekovićem predstavlja 13 igrača: Luka Podrug, Ivan Krolo, Karlo Kreković, Marko Valečić, Zvonimir Butić, Jacob Merčep, Duje Pejković, Franko Lazić, Lovro Paparić, Matias Biljaka, Petar Bratim, Branimir Herceg i Luka Bajić. U stručnom stožeru još se nalaze i Mile Smodlaka, Renco Posinković, Ante Koceić, Karlo Kos i Božen Pivalica.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari