RIJEKA – CELJE 1:0 Utakmicu bogatu gol-šansama odlučio Mišić prekrasnim pogotkom iz „slobodnjaka“

Ključan trenutak utakmice dogodio se u 82. minuti kada je Rijeka izborila slobodan udarac na dvadesetak metara s lijeve strane. Josip Mišić preuzeo je odgovornost…

Nogometaši Rijeke pobijedili su Celje 1:0 u pripremnoj utakmici odigranoj na Stadionu HNK Rijeka. Ključan trenutak utakmice dogodio se u 82. minuti kada je Rijeka izborila slobodan udarac na dvadesetak metara s lijeve strane. Josip Mišić preuzeo je odgovornost, prebacio živi zid i lopta je od vratnice završila u mreži – 1:0.

Celje je do kraja utakmice imao priliku za povratak u utakmicu. U posljednjim trenucima susreta Ikić je loše odigrao povratnu loptu. Požeg se sjurio sam pred vratara Slugu, ali nakon “vaganja” riječkog vratara koji se nije dao slomiti, poslao je loptu iznad grede.

Rijeka je napadala cijelo vrijeme, ali u završnici je nedostajalo preciznosti i malo sreće. Bilo da se radilo o jakom udarcu Ajayija u osmoj minuti kojega je ukortio Rozman, ili pokušaja Andrijaševića glavom četiri minuta kasnije kada je lopta prošla uz vratnicu.

Nakon niza prilika i poluprilika Rijeke, treba izdvojiti snažan udarac Mišića u 23. minuti, odnosno pokušaj Darija Čanađije u 32. minuti kada je udarac s 15 metara otišao pored vratnice.

U 33. minuti Matei se našao u lijepoj situaciji u kaznenom prostoru, ali njegov udarac zaustavila je greda. Tri minute kasnije silovitim udarcem pokušao je goste slomiti i Mate Maleš. Gorgonov pokušaj u 49. minuti zaustavio je odlični Rozman na vratima slovenske momčadi. U 56. minuti bljesnula je kontra gostiju, Podlogar se našao u sjajnoj prilici, ali Sluga je odlično reagirao.

U 58. minuti Mišić je odlično potegnuo s 20 metara, lopta je pogodila nekog u bloku i promijenila smjer, a Rozman je sjajnom reakcijom sačuvao mrežu.

Tri minute kasnije nakon udarca Gorgona lopta je došla do Martića čiji su udarac blokirali slovenski braniči i spriječili da lopta uđe u praznu mrežu.

Rijeka je na kraju uspjela slomiti otpor gostiju, dok je Celje svoju veliku priliku propustilo u posljednjim trenucima utakmice.

RIJEKA – CELJE 1:0

Pripremna utakmica: Rijeka – Celje 1:0. Stadion HNK Rijeka. Gledatelja: 500. Sudac: Marko Cvijović (Rijeka).

Strijelac: 1:0 Mišić (82′).

RIJEKA: Prskalo (od 46′ Sluga), Martić, Mitrović, Elez (od 72′ Ikić), Čanađija, Matei (od 49′ Handžić), Mišić, Maleš (od 49′ Bradarić), Gorgon (od 66′ Vizinger), Andrijašević (od 49′ Gavranović), Ayaji (od 66′ Turčin).

CELJE: Rozman (od 65’Jurhar), Džinić, Lovrenčić (od 54′ Špor), Klemenčić (od 46′ Hadžić), Volaš (od 70′ Glavaš), Podlogar (od 74′ Križan), Travner, Pungrašek, Čirjak (od 65′ Marciuš), Vidmajer (od 76′ Požeg Vancaš), Rahmanović (od 85′ Kous).

Foto: HNK Rijeka

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari