UHIĆENA TRI HRVATA

Na granici sa Srbijom zaustavili vozilo s radioaktivnim materijalom: Glavu gromobrana prenosili u prtljažniku

Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Postavljeni senzori na graničnom prijelazu prijavili su prisutstvo radioaktivnih materijala. Senzori su se oglasili upozoravajući na visoku razinu zračenja i prisustvo „ozbiljne količine” radioaktivnog materijala u putničkom vozilu koje je čekalo na izlazak iz Srbije

U subotu je na graničnom prijelazu između Srbije i Hrvatske, područje grada Sombora kako saznaje SOinfo.org, detektiran opasan nivo radijacije u putničkom vozilu.

Postavljeni senzori na graničnom prijelazu prijavili su prisutstvo radioaktivnih materijala. Prema neslužbenim informacijama, senzori su se oglasili upozoravajući na visoku razinu zračenja i prisustvo „ozbiljne količine” radioaktivnog materijala u putničkom vozilu koje je čekalo na izlazak iz Srbije.

Vozač i dva suputnika, svi hrvatski državljani odmah su uhićeni. SOinfo.org je obavješten da je na granični prijelaz, po prijavi incidenta, stigla „dežurna ekipa iz Vinče” koja je potvrdila prisustvo radioaktivnih elemenata u vozilu, prenosi Danas.hr.

Uočen veliki nivo zračenja

Također, detektiran je i ozbiljan nivo zračenja u pograničnoj zoni. Neslužbeno, službenicima carine i policije, iz subotnje smjene, naređeno je da se riješe radnih uniformi i da se odazovu provjerama zdravstvenog stanja.

U blizini graničnog prijelaza Bezdan vozilo i radiaktivni materijali bili su 24 sata locirani.

Kurir navodi da se radi o glavi gromobrana koja je nađena u rezervnom kotaču u prtljažniku automobila državljanina Hrvatske L.M.(49) te da je pronađena na graničnom prijelazu Bezdan.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari