EVO KOJI SU PREKRŠAJI

Policija pojačano nadzirala vozače; Evidentirano je 288 prekršaja u veljači

Foto: M.L./Riportal

Pozivamo sve vozače i putnike na odgovorno ponašanje te obvezno korištenje sigurnosnog pojasa u vožnji vozilima koja u sjedalima imaju tvornički ugrađen sigurnosni pojas, priopćila je policija.

U mjesecu veljači policijski službenici su u prometu između ostalih akcija i pojačano nadzirali korištenje sigurnosnog pojasa u vožnji. U tom razdoblju evidentirano je ukupno 288 prekršaja vozača i putnika koji u vožnji nisu koristili obvezni sigurnosni pojas.

Od tog broja 271 prekršaj se odnosi na vozače i to 184 osobnih vozila i 87 teretnih vozila, dok je u osobnim vozilima evidentirano pet, a u teretnim vozilima i 12 prekršaja putnika.

Tijekom 28 dana mjeseca veljače kontroliran je 1391 vozač, od kojih je 1083 vozača osobnih vozila, 290 vozača teretnih vozila, kao i 18 vozača autobusa. Uz to je kontrolirano 255 putnika u osobnim vozilima, 91 putnik u autobusima te njih 44 u teretnim vozilima.
Također je na prednjim sjedalima osobnih vozila kontrolirano 11-ero djece, kao i dijete u obveznoj sjedalici, dok je na stražnjim sjedalima osobnih vozila kontrolirano 105 odraslih osoba te 37-ero djece, kao i 51 dijete u sjedalici/postolju.

S ciljem smanjenja broja stradalih i ozlijeđenih osoba te većeg stupnja sigurnosti u prometu, policija će i u idućim mjesecima provoditi ovakve ciljane preventivno-represivne aktivnosti.
Pozivamo i nadalje sve vozače i putnike na odgovorno ponašanje te obvezno korištenje sigurnosnog pojasa u vožnji vozilima koja u sjedalima imaju tvornički ugrađen sigurnosni pojas.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari