SVE ĆE SNIMATI

Nema više ‘stao sam na sekundu’! Ispred opatijske tržnice postavljena kamera koja će snimati sve koji se nepropisno parkiraju

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Obavještavaju se svi kako je na lokaciji Ulica maršala Tita, ispred k.br. 79, postavljena rotaciona prometna kamera u svrhu praćenja i evidentiranja nepropisno parkiranih vozila.

Kamera, osim lokacije u neposrednom okruženju gradske tržnice nadzire i nepropisno parkiranje na autobusnim stanicama ispred poslovnog prostora Zagrebačke banke d.d. te lokaciju kod poslovnog prostora FINA-e Opatija.

Kamera je postavljena s namjerom povećanja sigurnosti i boljeg protoka prometa, budući da je na lokaciji utvrđeno učestalo kršenje propisa iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama (parkiranje na kolniku, parkiranje na pločnicima, parkiranje na autobusnim stanicama), što onemogućava protočnost prometa, kao i sigurnost pješaka. Postavljena kamera prepoznaje nezakonito parkiranje, kao i kratkotrajno i privremeno zaustavljanje radi ulaska i izlaska ljudi iz vozila te ukrcavanja i iskrcavanja robe.

Namjera je osigurati siguran pristup gradskoj tržnici, kako građanima tako i vozilima dostave. Ujedno će se poboljšati sigurnost pješaka na pješačkim prijelazima, kao i na autobusnim stanicama za sve korisnike javnoga prijevoza te povećati protočnosti prometa na označenim lokacijama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari