ZA STARIJE OD 40 GODINA

Preventivni ultrazvučni pregledi za građane Opatije

I ove godine, u suradnji s Poliklinikom Kantrida Dental, Grad Opatija nastavlja s projektom preventivnih zdravstvenih pregleda za građane Opatije starije od 40 godina.

Građani mogu izabrati jedan ultrazvučni pregled: abdomena, dojke, štitnjače ili prostate. Grad je ugovorio ukupno 450 pregleda za građane.

– Pozivam građane Opatije da se u što većem broju odazovu pregledima po svome izboru jer je prevencija najvažnija u sprječavanju, pravovremenoj dijagnostici i izlječenju mnogih bolesti. Uz minimalne troškove i bez čekanja, građani mogu u ugodnom okruženju obaviti potrebni pregled, kazao je gradonačelnik Fernando Kirigin.

– Prošle je godine u Poliklinici obavljen 421 pregled. Od toga je broja 38 posto građana upućeno na neki vid daljnje dijagnostike, a 16 posto pacijenata na nastavak liječenja u KBC Rijeka. Svaki je pregled važan jer ako spasimo od ozbiljnijih posljedica i nekoliko ljudi, učinili smo mnogo, naglasio je ravnatelj Poliklinike Kantrida Dental Paulo Petretić.

Obrazac zahtjeva za preventivne preglede nalazi se u priloženom dokumentu. Građani ga ispunjenog, od sutra 12. travnja, mogu poslati mailom ili predati u pisarnicu Grada Opatije. S potvrđenim zahtjevom, termin pregleda ugovaraju izravno s Poliklinikom Kantrida Dental. Korisnik plaća participaciju u visini od 5 eura po obavljenom pregledu. Korisnik je dužan dogovoriti termin pregleda (ne i obaviti pregled) u roku od 15 dana od dana izdavanja potvrde.

potvrda-poliklinika-dental 2023

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari